Vágólapra másolva!
Gera Zoltán januári keresztszalag-szakadása után egyre jobban van, és azért is rendkívül komolyan veszi a rehabilitációt, hogy lássák rajta, mindenképpen maradni szeretne a West Bromwichban, amely a nyáron dönt majd arról, hogy meghosszabbítja-e a lejáró szerződését. A 77-szeres válogatott támadó nagyon szeretne a magyar csapat őszi vb-selejtezőin részt venni, úgy érzi, szeptemberre már nem csak fizikailag lesz rendben.

"Köszönöm, jól vagyok, a terv szerint halad a rehabilitáció, a lábaim egyre erősebbek, nem érzek fájdalmat" - nyilatkozta az [origo]-nak Gera Zoltán, aki január elején, a Queens Park Rangers elleni - 1-1-re végződött - FA-kupa-mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, utána megműtötték, és legalább fél éves kihagyást prognosztizáltak számára.

"Fokozatosan kell terhelnem a lábamat, de jó kezekben vagyok. Egyre többet tudok tenni azért, hogy újra edzésbe állhassak, és ezt is élvezem. Nagyon szeretnék a nyári felkészülés kezdetére felépülni, ami reálisan nézve egy kicsit korai dátum, mégis, nekem az a tervem, hogy addigra teljesen egészséges legyek" - mondta a támadó középpályás, aki jövő hétfőn ünnepli a 34. születésnapját. Hozzátette, semmit nem fog siettetni. "Amikor az orvos azt mondja, hogy edzhetek, akkor fogok edzeni."

Forrás: Facebook/Bogdán Ádám
A válogatott kapusa, Bogdán Ádám nemrég egy Gera-hirdetésbe szaladt bele egy angliai bankban

Gera szerződése a nyáron lejár, és csakis a klub döntésén múlik, hogy él-e az egyéves hosszabbítási lehetőséggel. A West Bromwich Albion edzője, Steve Clarke azt mondta, nem a magyar játékos sérülése lesz a döntő, amikor arról határoznak, hogy maradhat-e Gera a klubnál.

"Az edzőnk folyamatosan erősíti bennem, hogy szeretné, ha a következő szezonban is itt játszanék, és én is ezt szeretném. Remélem, amikor eljön az ideje, akkor sikerül majd megállapodnunk, és új szerződést köthetek a csapattal. Én mindent megteszek azért az edzőközpontban, hogy lássák, maradni szeretnék" - fogalmazott a Fulhammel Európa Liga-döntőig jutott légiós.

A WBA az idén Bajnokok Ligája-indulást érő helyen is volt, most pedig a nyolcadik. "A legjobb tízben benne vagyunk, ez siker, bár az európai kupaszereplés már elúszott" - mondta, hozzátéve, hogy ha a szezon végén is top10-es lesz a WBA, akkor elmondható, hogy szép szezont futott a csapat.

Forrás: AFP
Ősztől is Birminghamben focizna

A 77-szeres válogatott játékos azért is várja a felépülését, mert szeretne aktív részese lenni a válogatott őszi vb-selejtezősorozatának. A jelenleg csoportmásodik együttes szeptember 6-án Romániában lép pályára, majd négy nappal később Észtországot fogadja, aztán október 11-én Hollandiában vendégszerepel, végül - négy napra rá - Andorrát fogadja.

"Sokat gondolok az őszi vb-selejtezőkre, mert nagyon szeretnék játszani, ezért is vagyok nagyon motivált, hogy addigra 100 százalékos állapotban legyek, de nem csak fizikailag, hanem minden szempontból jól legyek. Szerintem ez reális, hogy addigra teljesen rendben legyek."