Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund vezetőedzője Robin Hoodhoz hasonlította csapatát a Real Madrid ellen 4-1-re megnyert Bajnokok Ligája-elődöntő első meccse után.

"Olyan totális focit játszottunk, mint a holland válogatott a hetvenes években. Nem tudom ezt angolul pontosan megfogalmazni, olyanok voltunk, mint Robin Hood" - nyilatkozta a Real kiütése után Jürgen Klopp. "Fantasztikusak voltak a játékosaim, és hiába vittem be védekező típusú focistákat, ők is mentek előre, ez a totális foci, imádtam nézni a játékunkat."

Forrás: AFP/Patrik Stollarz
Klopp lemeccselte Mourinhót AFP/Patrik Stollarz


A 45 éves szakember hozzátette, hogy a meccs első 25 percében nagyszerűen játszottak, utána volt egy kis kihagyás, ezt Ronaldo ki is használta. "Ennyi elég volt a Real Madridnak, hogy egyenlítsen. Egyébként végig hajtották a játékosaim a meccset, meg sem álltak, nagyon büszke vagyok rájuk. Az első félidőben volt egy tizenegyesgyanús eset, láttam, hogy ez sokakban megmaradt, ezért a szünetben felhívtam a figyelmüket arra, hogy nem szabad ezzel foglalkozni, és ha elfelejtik azt az esetet, valamint odafigyelnek a Real veszélyes kontráira, akkor megnyerhetjük a meccset."