Társoldalunk:

Hemingway betartotta a szavát, bezár a Kispest-szektor

2013.04.29. 15:39
Az ismétlődő szurkolói rendbontások miatt a Budapest Honvéd futballklub a következő hazai mérkőzés, a szombati, Pápa elleni bajnoki idejére lezárja a Bozsik-stadion úgynevezett Kispest-szektorát.

A klub hétfőn közleményében tudatta: április 18-án már jelezte, ha megismétlődik a hazai szimpatizánsok egy kis csoportjának rasszista megnyilvánulása, az érintett szektorba - a felháborító viselkedés helyszínére - nem enged majd be nézőket.

"A megengedhetetlen és büntetendő rigmusok eredete az álló, úgynevezett Kispest-szektor. Sajnálatos, hogy a legkitartóbb, leghangosabb, legértékesebb szurkolóink közül is sokan ide váltják a jegyüket. Amennyiben akármelyik hazai mérkőzésen ismét előfordul, hogy e szektorból megengedhetetlen rigmusok rontják el a többiek szórakozását, a következő mérkőzésre ezt a szektort lezárjuk, és kizárólag a hazai ülőtáborba árulunk jegyeket" - írta akkor közleményében George F. Hemingway klubtulajdonos.

A Honvédot a Kecskemét és legutóbb a Ferencváros elleni találkozón tapasztalt nézőtéri megnyilvánulások miatt összesen 700 ezer forintra büntették.

A szektorbezárás egy mérkőzésre szól. Akinek bérlete van a Kispest-szektorba, annak erre az egy mérkőzésre a családi szektor egy meghatározott helyére biztosítanak belépési lehetőséget.

"A szektor bezárását nehéz szívvel rendeljük el, de ez az első lépés a közénk nem való, gyalázatos, rasszista elemek kizárására" - olvasható a Honvedfc.hu oldalon.

KAPCSOLÓDÓ CIKK