Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján - az idény negyedik egymás elleni mérkőzésén először - ugyan legyőzte a Real Madrid labdarúgócsapata a Dortmundot, de egy héttel korábbi 4-1-es vereség után ez kevésnek bizonyult, és összesítésben a németek örülhettek. A spanyolok egy őrült negyedóra után belefásultak a meccsbe, a vendégek minden ziccert elrontottak, a hajrában mégis megvolt az esély a Real továbbjutására.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Real Madrid (spanyol) - Borussia Dortmund (német) 2-0 (0-0) - az élő közvetítés
Madrid, Bernabéu-stadion, 77 ezer néző
v.: Webb (angol)
Real Madrid: López - Essien, Varane, Sergio Ramos, Fabio Coentrao (Kaká, 57.) - Modric, Xabi Alonso (Khedira, 67.) - Di Maria, Özil, Ronaldo - Higuaín (Benzema, 57.)
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender (Felipe Santana, 91.), Gündogan - Blaszczykowski, Götze (Grosskreutz, 13.), Reus - Lewandowski (Kehl, 87.)
gól: Benzema (83.), Sergio Ramos (88.)
sárga lap: Coentrao (26.), Higuaín (43.), Ramos (79.), Khedira (81.), illetve Gündogan (44.), Bender (45+1.), Weidenfeller (83.)
továbbjutott: a Dortmund 4-3-as összesítéssel

Egy hete megismerte Robert Lewandowski nevét a Real Madrid szurkolótábora, a lengyel csatár ugyanis négy gólt szerzett a Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén, a Dortmund pedig 4-1-re nyert, így gyakorlatilag az első 90 perc során eldöntötte a továbbjutást.

A Borussia a hétvégi fordulóban úgy nyert 2-1-re Düsseldorfban, hogy az alapcsapatból Weidenfeller kapus mellett Subotic, Bender és Schmelzer se játszott, Lewandowski, Blaszczykowski és Reus pedig csak csereként állt be a hajrára. De a játékon nagyon nem érződött, hogy Langerak, Felipe Santana, Leitner, Kirch és Schieber lépett pályára, a madridi csatára viszont visszaállt a rend, és ugyanaz a tizenegy kezdett, mint a BL-elődöntő odavágóján.

Forrás: AFP/Odd Andersen

A hazai oldalon ugyan Arbeloa letöltötte egy mérkőzésre szóló eltiltását, de Essien kezdett a helyén, Pepe és Khedira viszont kispadon kezdett, csakúgy, mint Benzema és Kaká.

José Mourinho arról álmodott, hogy ha az első 15-20 percben sikerülne gólt szerezni, az átlendítené a csapatot a holtponton, és neki lehetne esni a németeknek.

Így is kezdett a Real, a 4. percben Higuaín lövését védte bravúrral Weidenfeller, a 8. percben már a negyedik szögletnél jártak a hazaiak, Di María és C. Ronaldo is lövésekkel próbálkozott, eredménytelenül.

A 13. percben megsérült Götze, még ugyanabban a percben Lewandowski és Ronaldo is óriási helyzetet hagyott ki, de Diego López és Weidenfeller is óriási bravúrral védett.

Forrás: AFP/Curto De La Torre

A 14. percben kimaradt az addigi legnagyobb lehetőség, Özil ziccerben nem akart már passzolni, lövése viszont olyan gyatra volt, hogy 10 méterről a kaput sem találta el.

Ahogy várni lehetett, az óriási futóversenyben kipukkadt a hazai csapat, ahogy nem jöttek be a ziccerek, úgy vált egyre kedvetlenebbé, míg a Dortmund önbizalma percről percre nőtt.

A németek lestaktikája tökéletesen működött, Higuaín nem tudott annyira későn indulni, hogy ne lógjon be állandóan a védők mögé, a játékvezető ténykedésére pedig hiszti és heves gesztikuláció volt a válasz.

Forrás: AFP/Dani Pozo

A szünetben egyik csapat sem akart változtatni, de tíz perc elteltével Mourinho minden mindegy alapon pályára küldte Kakát és Benzemát is. Helyzeteket azonban a dortmundiak hagytak ki, de még milyeneket! Az 50. percben Lewandowski 10 méterről a lécet találta el, tíz perccel később Blaszczykowski passzát Gündogannak csak a kapuba kellett volna valahogy paskolnia, de a kétségbeesetten visszavetődő Lópezt találta telibe.

A spanyolok képtelenek voltak feltörni a kiválóan szervezett védelmet, Jürgen Klopp elégedetten nézhette tanítványai önbizalomtól duzzadó játékát. A 75. percben Reus és Lewandowski csinált bohócot a teljes madridi védelemből, de elszórakozták az újabb ziccert.

A hajrában aztán a hazai szurkolók kaptak egy kis ajándékot, a 83. percben Benzema egy közeli lövéssel megszerezte a vezetést (1-0). Ez új impulzust adott a spanyoloknak, elképesztő nyomás nehezedett a Dortmundra, és amíg Benzema megpattanó lövését még védte Weidenfeller, addig a 88. percben Ramos közeli lövése ellen tehetetlen volt (2-0).

//videa.hu/player?v=zNd1FjBMbhuFfnN5


Webb bíró hat percet hosszabbított, López kapus előrejött egy szöglethez, de a csoda elmaradt: a Real annyit elért, hogy a negyedik Dortmund elleni csatát legalább megnyerte, de ez kevés volt a Bajnokok Ligája döntőjéhez.