Vágólapra másolva!
A harmadik helyen álló MTK 1-1-s döntetlent ért el Újpesten a labdarúgó OTP Bank Liga elhalasztott 20. fordulójának kedden pótolt mérkőzésén. A vendégek siker esetén ötpontnyira megközelíthették volna a listavezető Győrt, amely jelenleg hét ponttal előzi meg a Videotont és az MTK-t.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Újpest FC - MTK Budapest 1-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2500 néző
v.: Andó-Szabó
Újpest: Balajcza - Szélesi, Vermes, Chema Antón (Erős R., 78.), Iandoli - Simon K. (Litauszki, 87.), Vasiljevic, Balogh B., Christ, Remili (Lázár B., a szünetben) - Kabát
MTK: Groppioni - Wolfe, Vukmir, Kálnoki Kis, Hidvégi - Vass (Tischler, 77.), Vadnai, Kanta J., Zsidai (Pölöskei, 40.), Ladányi (Bese, 65.) - Balajti
gól: Vasiljevic (12.), illetve Kanta (90.)
sárga lap: Chema Antón (64.), Lázár B. (85.), Vasiljevic (88.), illetve Hidvégi (68.)

Lendületesen kezdett az Újpest, s a hazaiak fölénye kevesebb, mint negyedóra elteltével góllá érett. Ezt követően visszavettek a tempóból a lila-fehérek. Akadt lehetőség a vendégek előtt is, de a sok technikai hibával tarkított meccsen nem született újabb gól a szünetig.

http://www.youtube.com/embed/yvVqvAILkBk


A folytatásban próbálkozott ugyan az MTK, de a sokszor ötlettelennek tűnő játékával helyzetig is alig jutott. Az Újpest többször eldönthette volna a meccset, végül megbosszulta magát, hogy nem élt lehetőségeivel, ugyanis a hajrában Kanta szabadrúgásból szerzett gyönyörű góllal egy ponthoz juttatta csapatát a küzdelmes, hajtós mérkőzésen.

http://www.youtube.com/embed/myHYushAUpo


A tabella élcsoportja:
1. Győr 52 pont
2. Videoton 45
3. MTK 45
4. DVSC 39
5. Honvéd 39
6. Ferencváros 39