Vágólapra másolva!
David Luiz kihúzta a gyufát Manchester United híveinél azzal, hogy a hétvégi rangadón a földön fekve vigyorgott, miközben Rafaelt kiállították az ellene elkövetett szabálytalanságért. Az eset nyomán a Sun összeszedte azokat a focistákat, akik hasonlóan pofátlan színészkedéssel juttatták emberelőnyhöz csapatukat. A gyűjteménybe három brazil is bekerült, a legnagyobb színésznek bizonyuló Dida viszont annyira túlspilázta a szerepét, hogy őt meszelték el, a Rangers pedig maga sújtott le a színészkedő focistájára.

A brit lap összeállítását aktuálissá tevő védő a MU elleni bajnoki hajrájában az alapvonalnál kapott egy rúgást, ami után fájdalmasan összeomlott. A videó alapján a rúgás mégsem fájt annyira a Chelsea braziljának, amint ugyanis megtudta, hogy Rafaelt sikerült kiállíttatnia, még a gyepen heverve nevetni kezdett.

http://www.youtube.com/embed/f8jwFN1SZDg


A 2002-es vb-n egy másik brazil, Rivaldo alkalmazta ugyanezt a fegyvert. Amikor a török Hakan Unsal lábon lőtte egy szöglet előtt, teátrálisan összeomlott az arcát fájlalva. A bíró meg is hálálta, és leküldte a törököt.

http://www.youtube.com/embed/c17aeF7JxAg


Az 1998-as francia-horvát vb-elődöntőben Slaven Bilicnek sem kellett sok, hogy eljátssza a nagy halált (a videón 2:21-től). A horvát védőt Laurent Blanc taszította arrébb, mire ő is a fejét fájlalva esett össze. A franciák ikonját le is küldték, a legfeljebb sárgát érő eset miatt ki kellett hagynia a párizsi vb-döntőt.

http://www.youtube.com/embed/PFRzzixiJb4


Bár ebből az esetből nem lett emberelőny, egy ilyen összeállításból nem maradhat ki a futballtörténelem talán legkomikusabb alakítása. Ez is egy brazil focistához fűződik, Dida azonban honfitársaival ellentétben ráfaragott a színéskedésre. A Milan kapusa kétmeccses eltiltást kapott, amiért egy berohanó Celtic-szurkoló ártalmatlan érintése után előbb üldözőbe vette a drukkert, majd meggondolva magát haldoklásba kezdett, és hordágyon vitette le magát.

http://www.youtube.com/embed/1LwL-xw7Zyk


Joey Barton még be is vallotta, hogy színészkedett a Newcastle Arsenal elleni meccsén, ennek ellenére őt nem tiltották el. Az angol foci balhékirálya Gervinhót juttatta a kiállítás sorsára egy jókora tülekedésben ügyeskedve.

http://www.youtube.com/embed/lboF3iWdYzw


Justin Edingburgh a régi Wembley-stadionban az utolsó kiállított focista lett 1999-ben, miután Robbie Savage (a videón 1:16-nál) eredményesen rájátszott a tőle kapott taslira. A Tottenham a kiállítás ellenére megnyerte a Ligakupa döntőjét a Leicester ellen.

http://www.youtube.com/embed/FMusajtjxbs