Vágólapra másolva!
Az MTK a hajrában szerzett látványos góllal győzte le a vendég Paksot az NB I 27. fordulójának nyitómeccsén. A fővárosi csapat a győzelemmel megerősítette harmadik helyét, és pontszámban beérte az eggyel kevesebbet játszott Videotont. A vendégeknél a 400. élvonalbeli meccsét játszó Tököli Attila kihagyott egy büntetőt.

NB I, 27. forduló:
MTK Budapest - MVM Paks 1-0 (0-0)
Hidegkuti Stadion, 300 néző
v.: Kassai
MTK Budapest: Groppioni - Hidvégi, Kálnoki Kis, Vadnai (Pölöskei, 66.), Wolfe - Kanta J., Ladányi (Rácz F., 76.), Vukmir, Zsidai - Balajti (Tischler, 81.), Vass
MVM Paks: Németh G. - Éger, Fiola, Kovács G., Szabó J. - Heffler N. (Vayer, 73.), Heffler T., Mészáros I. - Bartha, Könyves (Eppel, 58.), Tököli (Lázok, 35.)
gól: Pölöskei (87.)
piros lap: Mészáros I. (75.)
sárga lap: Groppioni (13.), illetve Mészáros I. (69., 75.), Eppel (90.)

A meccs kezdetétől az MTK futballozott fölényben, mégis a Paksé volt a legnagyobb lehetőség, de a 400. élvonalbeli meccsével jubiláló Tököli kihagyta a büntetőt, később sérülés miatt lecserélték.

http://www.youtube.com/embed/pINT92FtXRQ


A folytatásban is a hazaiak irányítottak, majd Mészáros kiállítása után még nagyobb nyomás alá kerültek a vendégek. Ezt nem is bírták ki, a csereként beállt Pölöskei Zsolt szép mozdulattal a bal felső sarokba tekert, és eldöntötte a meccset.

A Paks ebben az idényben először szenvedett vereséget két egymást követő mérkőzésen.