Vágólapra másolva!
Alex Ferguson megerősítette, hogy Wayne Rooney arra kérte a klubot, engedjék távozni, ám a leköszönő Manchester United-menedzser nemet mondott a csatárnak.

Wayne Rooney nem került be a Manchester United Swansea elleni (2-1) keretébe, így Angliában egyre többen biztosra vették, hogy az angol válogatott csatár elhagyja az Old Traffordot.

A szezon végén visszavonuló menedzser, Alex Ferguson megerősítette, hogy Rooney elvágyódik a bajnokcsapattól, ez azonban nem jelenti azt, hogy el is fog menni.

"Nem hiszem, hogy Wayne Rooneynak volt kedve játszani, mert arra kért minket, hogy hagyjuk elmenni a csapattól" - idézte a BBC a skót szakembert. "De mi nem hagyjuk, hogy elmenjen. Úgy gondolom, hogy csak azért frusztrált, mert nem játszott annyit az elmúlt hetekben, mint amennyit szeretett volna."


Ferguson hozzátette, hogy innentől már nem az ő döntése, hogy marad-e Rooney vagy nem, ő mindenesetre visszautasította a csatár távozási igényét.

Az Independent a menedzser nyilatkozata előtt még azt írta, Rooney talán csak azért maradt ki a MU keretéből, mert az edzőközpontban összekapott Phil Jonesszal, de ezek szerint Ferguson csak motiválatlannak találta a támadót.

Rooneyt kifütyülték, amikor átvette az aranyérmet:


Rooney távollétében a góllövőlistát vezető Robin Van Persie társa a támadó szekcióban Javier Hernandez és Danny Welbeck voltak, és egyáltalán nem lehetett panasz a trió teljesítményére.

A 27 éves csatár iránt a brit sajtó szerint a Bayern München és a Paris-Saint Germain is érdeklődik, a helyére pedig a Dortmundban remeklő, a Real Madridnak a BL-ben egy meccsen négy gólt rúgó Robert Lewandowski érkezhet.

Rooneyt karrierje elején éppen a Fergusont a kispadon váltó, szintén skót David Moyes edzette az Evertonnál, ám viszonyuk korántsem volt felhőtlen.