Vágólapra másolva!
Ronaldinho és Kaká sem kapott helyet Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány brazil keretében, amely a júniusban kezdődő, hazai rendezésű labdarúgó Konföderációs Kupára készül.

A két korábbi aranylabdás futballistán kívül Alexandre Pato és Ramires sem kapott meghívót, ugyanakkor ott lesz a házigazdák csapatában Neymar.

A jövő évi, brazíliai világbajnokság főpróbájának számító torna előtt a hazai együttes két felkészülési mérkőzést játszik: június 2-án Angliával, egy héttel később pedig Franciaországgal találkozik.

A június 15. és 30. között esedékes Konföderációs Kupa A csoportjában Brazília, Japán, Mexikó és Olaszország, a B-ben pedig Spanyolország, Tahiti, Nigéria és Uruguay küzd majd egymással. A mérkőzéseket Brazíliaváros és Rio de Janeiro mellett Belo Horizontében, Recifében, Fortalezában és Salvadorban rendezik.

Scolari januári érkezése óta mindössze ötvenszázalékos a brazilokkal, csak Bolíviát tudták legyőzni, Angliától kikaptak, az olaszokkal, az oroszokkal és Chilével is ikszeltek.

A brazil válogatott 23 fős kerete:
kapusok:
Julio Cesar (Queens Park Rangers), Jefferson (Botafogo), Diego Cavalieri (Fluminense)
védők:
Daniel Alves (Barcelona), Jean (Fluminense), Marcelo (Real Madrid), Filipe Luis (Atlético Madrid), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Dante (Bayern München), David Luiz (Chelsea), Réver (Atlético Mineiro)
középpályások:
Paulinho (Corinthians), Oscar (Chelsea), Hernanes (SS Lazio), Luiz Gustavo (Bayern München), Fernando (Gremio), Jadson (Sao Paulo), Bernardo (Atlético Mineiro)
csatárok:
Neymar (Santos), Lucas Moura (Paris Saint-Germain), Fred (Fluminense), Hulk (Zenit), Leandro Damiao (Internacional)