Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága 20 ezer svájci frank (mintegy 4,7 millió forint) büntetést rótt ki a román szövetségre (FRF) a szurkolói által a hollandiai vb-selejtezőn kifeszített magyarellenes transzparens miatt.

A FIFA fegyelmi bizottsága egyben arra figyelmeztette a román tagszervezetét, hogy hasonló kihágások megismétlődése esetén súlyosabb szankciókkal kell számolnia. A román szövetségnek 2000 svájci frank perköltséget is meg kell térítenie.

Az FRF fellebbez a döntés ellen, mert úgy tartja, semmi nem történt, ami a fegyelmi eljárás elindítását és a büntetés kiszabását indokolná.

A március 26-i amszterdami meccsen a román szurkolók drapériáján ez állt: "Egy rongyégetésért letartóztatnátok, miközben éveken keresztül mosolyogva tűrtétek az RMDSZ állampolitikává előlépett etnikai terrorizmusát."

Egy héttel előtte a kolozsvári CFR és a bukaresti Rapid bajnokiján a vendégek szurkolói magyar zászlót égettek a nézőtéren. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség több fórumon is feljelentést tett, a román fociliga pénzbírságot szabott ki a Rapidra.