Vágólapra másolva!
A Ferencváros 2-0-s győzelmet aratott Győrben az MTK Budapest felett a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában, a szombati örökrangadón Böde Dániel gólt szerzett és gólpasszt adott.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Ferencváros - MTK Budapest 2-0 (0-0)
Győr, 2500 néző
v.: Kassai
Ferencváros: Jova - Somalia, Besic, Klein, Sváb - Ionescu (Holman, 54.), Gyömbér, Cukic, Józsi, Orosz (Martinus, a szünetben; Peric, 80.) - Böde
MTK: Groppioni - Wolfe (Nagy T., 59.), Kálnoki Kis, Vukmir, Hidvégi - Vass, Zsidai, Kanta J., Pölöskei (Poór, a szünetben), Ladányi - Balajti (Tischler, 70.)
gól: Somalia (52.), Böde (68.)
sárga lap: Poór (63.)


A jövő keddi Depeche Mode-koncert miatt a Fradi nem rendezhette hazai mérkőzését a Puskás-stadionban, így az örökrangadóra Győrben kerül sor.

A Ferencváros az első perctől kezdve irányította a mérkőzést, Garami József, az MTK vezetőedzője a mérkőzés után azt mondta, csapata azért volt visszafogottabb, mert még a passzok se jöttek be.

Az első félidőben így megúszta a kék-fehér csapat kapott gól nélkül, pedig Böde révén több veszélyes akciója is volt a Fradinak, sőt Vass Patrik közeli lövésénél Jovának kellett bravúrt bemutatnia.

Fordulás után gyorsan vezetést szerzett a Fradi, Böde kiváló passzát Somalia értékesítette, majd a 68. percben a csereként beállt Holman átadását Vukmir nem tudta megakadályozni, pókfocis mozdulattal csak arra ügyelt, ne csináljon büntetőt, Böde köszönte a visszahúzott lábat, és kilőtte a hosszú, jobb alsót.

A 2-0-s eredmény a hajrában már nem változott, pedig Holman és Böde előt akadtak még lehetőségek, a másik cserejátékos, Peric pedig kapufát lőtt.


Győzelmével a Fradi harcban maradt az Európa Liga-indulást érő a harmadik helyért.