Vágólapra másolva!
Utólag döbbent rá a volt Fradi-focista, hogy ő is játszott megbundázott meccsen. Megalázó érzés, hogy a hozzállása mit sem ért, mindent eldöntöttek előre. Már érti, miért ütött a partjelző orra előtt egy volt csapattársa.

Az NB I zárófordulójában vasárnap Diósgyőr-Pápa és Siófok-Újpest meccseket rendeznek, ezeken dől el, hogy a Siófok vagy a Pápa lesz-e a másik kieső az Eger mellett. Az utolsó kör előtt a Pápának 27, a Siófoknak 25 pontja van. Lisztes Krisztián a SportKlub dodzsem című műsorában a forduló tisztaságát firtató kérdésre elmondta: "Nem hiszem, hogy az elmúlt időszak bundabotrányai után bárki reszkírozna, és belemenne kétes ilyen ügyletekbe. Biztos vagyok abban, hogy tiszta játék lesz."

Bárdos András megkérdezte a korábbi Fradi- és Werder-focistától, hogy játszott-e megbundázott meccsen. "Nem tudok róla. Hála istennek nagyon sokat voltam Németországban, ahol ez meg sem fordult az emberek fejében. Viszont utólag, ahogy lehetett hallani a híreket, felmerült bennem is, hogy lehetett olyan mérkőzés, ami már előre le volt játszva. Visszapörgetve az eseményeket, kaptunk olyan gólokat, ami elég elgondolkodtató, és láttam a listán a csapattársaim nevét, akik benne voltak, sőt vállalták is, hogy ezért pénzt kaptak. Sajnos igen, játszottam, de hála égnek én nem tudtam erről."

"Elég megalázó érzés. Német bajnokként jöttem haza, és mivel sokat voltam sérült akkoriban, úgy akartam a magyar csapatomat szolgálni, hogy közben magamat is felépítem, és jó eredményt érünk el. Hiába volt az a sok edzés, meg az a hozzáállás: bármit csinálhattam volna, az eredmény előre el volt döntve."

Példaként Lisztes egy vezető gól után gyorsan kapott egyenlítő találatot említett, illetve egy esetet, mikor egy játékostársa a partjelző orra előtt ütötte meg az ellenfelet.

"Akkor nem is értettem, hogyan történhet ilyen. Utólag már tudjuk."

http://www.youtube.com/embed/9mS3EjLaSLM

Az utolsó forduló tisztaságáról 2:21-től beszél Lisztes