Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd 19 év után ismét dobogós pozícióban - a harmadik helyen - végzett a labdarúgó NB I-ben, mivel az OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójában 1-1-es döntetlent játszott a Szombathelyi Haladás vendégeként.

OTP Bank Liga, 30. forduló:
Szombathelyi Haladás - Budapest Honvéd 1-1 (1-1)
Szombathely, 2700 néző
v.: Fábián
Haladás: Mursits - Schimmer, Jagodics, Guzmics, Tóth P. - Gyurján, Simon Á., Iszlai (Andorka, 75.), Szakály (Halmosi, 62.) - Ugrai (Kalász, 62.), Radó.
Honvéd: Kemenes - Baráth, Lovric, Ignjatovic, Alcibiade - Vécsei (Diarra, 67.), Hidi, Zivanovic - Vernes (Nagy G., 59.), Martinez, Diaby (King, 83.).
gól: Simon Á (30.), illetve Vernes (14.)
sárga lap: Andorka (77.), illetve Zivanovic (23.), Diarra (91.)

Jól kezdte a meccset a Honvéd, az első negyedóra végén Vernes fűzte be Tóth Pétert, majd a jobb alsóba gurított. A kapott gól után a Haladás fokozatosan talált magára, ebben segítette, hogy a fővárosi csapat átadta a területet. A szombathelyiek aztán a 30. percben egyenlíteni tudtak, amikor Simon Ádám a 16-osról a jobb alsóba tüzelt egy lepattanó labdát.

A fordulás után kiegyenlített játék folyt a pályán, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. A Honvéd az idő múlásával egyre biztonságosabb játékra törekedett, visszahúzódott saját térfelére, a Haladás pedig a hajrában már sokat birtokolta a labdát, támadásait azonban biztosan hatástalanította a kispesti együttes, amely így megszerezte a bronzérmet.

http://www.youtube.com/embed/fb3No_M77xQ


A Honvéd főleg pazar tavaszának köszönhette az EL-indulást érő sikert, Marco Rossi csapata az idei 13 meccsen 27 pontot gyűjtött, ennél csak a Videoton szerzett többet.

http://www.youtube.com/embed/0VajjTB-QaA