Vágólapra másolva!
Bár a német labdarúgó-válogatott csak elvétve szenved vereséget, Marc-André ter Stegennek csak a rémálmában jut eszébe a címeres mez. A Mönchengladbach fiatal kapus eddig háromszor jutott szóhoz, a mérlege három vereség és tizenkét kapott gól.

Pedig Marc-Andre ter Stegen nem kezdő kispályás, hiszen februárban a Barcelona kötött vele előszerződést, amelynek értelmében jövő nyáron minden bizonnyal a katalánokhoz igazol.

A Gladbach egykori kapusa, Jörg Stiel azt nyilatkozta róla, hogy egyértelműen övé a jövő, és jobb képességekkel bír, mint a Bayern Münchenben védő Manuel Neuer. Klubjában 19 éves kora óta kezdőkapusnak számít, a 2011-12-es évadban mindössze 24 gólt kapott, (ez meccsenkénti 0,71-es átlagot jelentett), ezzel jobban teljesített, mint például a Bayern München vagy a Juventus.

Marc-Andre ter Stegen Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Briliáns formája miatt Joachim Löw meghívta a válogatottba is, és 2012. május 26-án Svájc ellen be is mutatkozhatott, ám az 5-3-as vereség egyben azt is jelentette, hogy Neuer mellett nem ő, hanem Ron-Robert Zieler és Tim Wiese utazhatott az Európa-bajnokságra.

Augusztusban ismét lehetőséghez jutott, Zieler kiállítása miatt a 30. percben csereként állt be az argentinok ellen, és Lionel Messiék három góllal terhelték meg a hálóját (1-3).

Vasárnap este következett a harmadik felvonás, ezúttal négyet kapott az amerikaiaktól, a második találatra örök életében emlékezni fog: a hazagurított labdát nem tudta lekezelni, és az a lábán átpattanva a gólvonalon túlra gurult.


"Nincs szükségem arra, hogy bárki a vállamat ütögesse, tudom, mi történt" - duzzogott a kapus a mérkőzés után, miközben Jörgen Klinsmann, az amerikaiak szövetségi kapitánya sajnálatát fejezte ki, és azt üzente, gyorsan felejtse el a történteket.

Megvédte Löw kapitány is, aki szerint a hiba benne van a játékban: "Marc-André egy kiváló kapus, aki most hibázott. De ne feledjük, volt pár nagyszerű védése is."

A német újságírók azt kérdezték, ezzel a hibával kijátszotta-e magát a válogatottból a játékos, mire Andreas Köpke, a válogatott kapusedzője nemmel felelt. "Ugyan már, ez nonszensz. Nem gondolják, hogy ha van egy ilyen tehetséges kapusunk, akkor egyszerűen kitesszük a keretből!"