Társoldalunk:

Heynckes nem lesz a Real Madrid edzője

2013.06.04. 13:39

Egy évet biztosan pihen Jupp Heynckes, a német bajnok, kupa- és Bajnokok Ligája-győztes Bayern München vezetőedzője, akit július 1-jén Josep Guardiola vált a bajor együttes kispadján.

A 68 éves tréner a keddi búcsú-sajtótájékoztatóján az Allianz Arénában elmondta: a Bayern Münchennél eltöltött időszak rengeteg energiáját és erejét felemésztette, és úgy érzi, teljesítőképessége határára jutott. A szakember hozzátette, először is nyaralni megy: "Július elsején egyik klubnál sem állok munkába sem itthon sem külföldön, a végleges szót viszont nem szeretem. Abban a helyzetben vagyok, hogy nem ma kell közzétennem a távoli jövőmre vonatkozó terveimet."

Forrás: MTI/EPA/Pool/Alexander Hassenstein


Ezzel gyakorlatilag eldőlt, hogy Heynckes most nem lesz a Real Madrid trénere, a szakembert az elmúlt hetekben Carlo Ancelottival együtt tartották leginkább esélynek arra, hogy átvegye José Mourinho örökségét.

A Bayern München első németként a hetedik csapat lett Európában, amelynek összejött a triplázás. Ezt a bravúrt 2010-ben az Internazionale, 2009-ben az FC Barcelona, 1999-ben a Manchester United, 1988-ban a PSV Eindhoven, 1972-ben az Ajax Amsterdam, 1967-ben pedig a Celtic Glasgow hajtotta végre.