Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligába feljutott Mezőkövesd labdarúgócsapatánál két évvel meghosszabbították Véber György vezetőedző szerződését.

A megállapodást a szakember és Tállai András klubelnök a pénteki sajtótájékoztató keretében írta alá.

Véber kijelentette, nagyon örül annak, hogy gyorsan sikerült megegyezni a vezetőkkel, illetve megjegyezte, az NB II-es bajnokcsapat játékosai szintén jó úton járnak a szerződéskötés felé. Hozzátette, hat-hét tapasztalt futballista érkezése várható, miközben hárman-négyen távozhatnak.

A célt illetően úgy fogalmazott, újoncként nem lehet más, mint a bennmaradás kivívása, amelyhez 24-25 fős játékoskeret kialakítását tervezi. A felkészülés június 24-én fog kezdődni.

A szakember hozzátette, a csaknem másfél évvel ezelőtti kinevezésekor munkalehetőségként tekintett a mezőkövesdi feladatra, nem gondolta, hogy a csapat az első osztályba juthat, de a klub nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban, és a vezetők rengeteget dolgoztak azért, hogy a Mezőkövesd az élvonalban jusson.

Tállai András elnök, a Belügyminisztérium államtitkára arról beszélt, a Mezőkövesd minden tekintetben felkészül az élvonalra, és nem jár úgy, mint az Eger, amely az elmúlt szezonban nem játszhatott otthon, s azonnal kiesett az NB I-ből.

Az egyik legfontosabb beruházás, a világítás kiépítése, a villamossági kábelek lefektetésével már elkezdődött, hogy ezáltal valóban hazai pályán szerepelhessen az együttes az élvonalban. Hozzátette, a klubház felújítása, illetve az emeletráépítés szintén gőzerővel zajlik.

A klubvezető kijelentette, a 21. századi igényeknek mindenben megfelelő klubház épül, az alsó szintje elkészül a július végi rajtra, továbbá szintén lényeges fejlesztésnek nevezte a lelátó építését, amely által 5000 ember befogadására lesz alkalmas a stadion, az ülőhelyek száma 1200 lesz.