Vágólapra másolva!
Bár José Mourinho távozott Real Madridtól, a klubelnök Florentino Perez azért még odaáll a volt edzője mellé, ha a Barcelona játékosainak kell odaszúrni egyet.

Igaz, a nyilatkozatháborút Andrés Iniesta és Xaxi kezdte még a múlt héten. Iniesta úgy értékelte Mourinho spanyolországi időszakát, hogy több kárt okozott az ország labdarúgásának, mint amennyi jót hozott, Xavi pedig azt ecsetlelte, hogy miért ellenszenves neki az a stílus, amit Mourinho meghonosított a Realnál.

A Chelsea-hez visszatért edző nem késett a válasszal, azt üzente Iniestának, hogy Messi nélkül nem sokra menne a csapata, ami szerinte a BL elődöntőjében is kiderült. Kijelentette továbbá, legfeljebb azzal tett kárt a spanyol fociban, hogy edzőként véget vetett a Barcelona dominanciájának.

Kedden aztán a Real elnöke, Florentino Perez is kihasználta az alkalmat, hogy odaszúrjon a katalánoknak. "Megértem, hogy Xaxi és Iniesta dühös Mourinhóra, hiszen az utolsó öt meccsünkön nem tudtak legyőzni minket" - mondta a Marca TV-nek. "Mourinho lezárta azt a korszakot, amikor a Barca rendre megverte a Madridot, úgyhogy igaza volt abban, amit mondott."

A barcelonai Cesc Fabregasnak azonban más a véleménye. "Hogy a Real véget vetett volna a hegemóniánknak? Épp most nyertük meg a bajnokságot 15 pontos előnnyel" - hívta fel a figyelmet egy nem elhanyagolható tényre az Onda Cero rádióban.