Vágólapra másolva!
Elsősorban az erőnléti állapot időzítésével magyarázza Cesare Prandelli olasz szövetségi kapitány, hogy a csapata 2-2-t játszott Haitivel.

Hiába vezetett Olaszország 2-0-ra a karibi ellenfelével szemben kedden, az utolsó hét percben két gólt kapott, így végül csak döntetlent játszott a világranglistán 55 hellyel hátrébb sorolt ellenfelével.

A riói barátságos meccsen Emanuele Giaccherini korai gólját Claudio Marchisio toldotta meg, ám a Haiti Olrish Saurel révén szépített, majd a hosszabbítás pillanataiban Jean-Philippe Peguero furcsán eltalált lövésével egyenlített.

Cesare Prandelli szövetségi kapitány fizikális okokkal magyarázta a történteket: "Egyértelmű, hogy ez egy rossz és kínos eredmény. Tegnap érkeztünk, felforgatott csapattal játszottunk, és a küzdőszellem is hiányzott."

"Sok szempontot figyelembe kell vennünk, elsősorban azt, hogy fizikálisan még tompák a játékosok, mert az erőnléten dolgoztunk. Ma minden egyes sprintet elvesztettünk, de remélem, öt nap múlva már látszódni fog a munka eredménye."

Olaszország június 16-án, Mexikó ellen lép pályára először a Konföderációs Kupán.