Vágólapra másolva!
Vasárnap, 89 esztendős korában elhunyt Ottmar Walter, az 1954-es labdarúgó-világbajnokság július 4-ei berni döntőjében a magyar Aranycsapatot két vállra fektető német válogatott volt középcsatára.

Ottmar Walter halálát korábbi csapata, az FC Kaiserslautern elnöke, Stefan Kuntz jelentette be. Kuntz nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy Németország ismét egy darabka történelemmel lett szegényebb. Emlékeztetett, a Puskás Ferenc vezette magyar válogatottat legyőző világbajnok német együttes annak idején olyan értéket teremtett, amely a német labdarúgás számára ma is rendkívül fontos.

Ottmar Walter a 15-ös számú mezt viselte a középcsatár posztján a berni döntőben, amely 2-0-ás magyar vezetés után végül 3-2-es német győzelemmel ért véget, és berni csoda elnevezéssel került be a német labdarúgás történetébe.

Ottmar Walternél is híresebb volt azonban a már jóval korábban elhunyt báty, az egyik legnagyobb német labdarúgónak tartott Fritz Walter, aki a német válogatott csapatkapitánya volt.

A berni győztes német együttesből már csak ketten vannak életben. Az 1954-es labdarúgó-világbajnokság döntőjének legfiatalabb német játékosa, a 81 esztendős Horst Eckel, aki a középpályán játszott, továbbá a korábbi német Czibor, a 85 esztendős egykori balszélső, Hans Schafer.