Vágólapra másolva!
A címvédő Manchester United a Swansea City ellen kezdi augusztus 17-én az angol labdarúgó-bajnokság 2013/14-es szezonját.

Az Alex Fergusont váltó David Moyes ezen a mérkőzésen mutatkozik majd be a Premier League-ben mint a Manchester edzője.

A MU az első öt fordulóban három nagy riválissal is megmérkőzik, a Chelsea-t hazai pályán fogadja, utána a Liverpoolhoz látogat, majd a Manchester City otthonában lép pályára.

A bajnoki ezüstérmes, nyáron szintén edzőt váltott City a Newcastle United ellen játszik az első fordulóban, immár Manuel Pellegrinivel a kispadon. Az elmúlt idényben harmadik Chelsea a visszatért José Mourinho irányításával az újonc Hull Cityt fogadja a Stamford Bridge-en.

A bajnokság menetrendjét szerdán hozták nyilvánosságra, ez alapján a Wigannal kiesett, ugyanakkor FA-kupa-győztes Roberto Martinez a Norwich City ellen mutatkozik be az Everton vezetőedzőjeként.

A frissen feljutott Cardiff City a West Ham United otthonába látogat, míg a Crystal Palace a városi rivális Tottenham Hotspur ellen kezdi meg 2005-ös kiesését követő első PL-idényét.

Az angol szövetség arról is döntött, hogy a korábbi hagyományoknak megfelelően újra az FA kupa-döntővel zárul majd a bajnoki szezon. A sorozat fináléját május 17-én, a Premier League zárófordulója után egy héttel játsszák majd a londoni Wembley-stadionban.