Vágólapra másolva!
Négy siófoki labdarúgót hallgatott ki kedden a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), amely azzal gyanúsítja őket, hogy manipulálták az április 13-án lejátszott Ferencváros-FGSZ Siófok meccset az OTP Bank Ligában.

Nagy Andrea szóvivő elmondta, hogy T. Zoltán, P. Szabolcs, K. Zoltán és G. András egyaránt tagadta a terhére rótt bűncselekményt, egyúttal panasszal élt a gyanúsítással szemben. Hozzátette, mind a négy futballista szabadlábon védekezhet. A szóvivő arról - a nyomozás érdekeire hivatkozva - nem adott tájékoztatást, hogy a Puskás Ferenc stadionban az FTC által 4-2-re megnyert találkozón pontosan mire irányult a manipuláció.

Június elején összesen hét embert, köztük korábbi élvonalbeli futballistákat fogott el a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A gyanú szerint egy bűnözői csoport anyagi ellenszolgáltatás fejében játékosokat, játékvezetőket vesztegetett meg, hogy élvonalbeli és utánpótlás-mérkőzéseket a számukra megfelelő módon alakítson, azokon a kért események, illetve a megfelelő eredmények szülessenek. Két hete a Legfőbb Ügyészség ügyészi hatáskörbe vonta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság által indított fogadási csalásokkal összefüggő nyomozást és a további eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) hatáskörébe utalta.

Nagy Andrea elmondta, hogy az úgynevezett második futball bundaügy nyomozása során a mostani néggyel 11-re nőtt a gyanúsítottak száma. Az első, már lezárult nyomozás után közel 50 gyanúsított ellen emeltek vádat tavasszal.