Vágólapra másolva!
Május 14-én a Vasas Kubala Akadémia és a brazil Fluminense utánpótlás-mérkőzésen két olyan játékvezető bíráskodott, akiket a nemzetközi szövetség a fogadási botrányban való részvételért örökös eltiltással sújtott, írja a Blikk.

M. Tamás és S. Krisztián mit sem törődve a nemzetközi szövetség örökös eltiltásával és az ellenük folyó bírósági eljárással megint bíráskodtak, írja a Blikk.

A lap szerint a két játékvezető a május 14-i Vasas Kubala Akadémia-Fluminense utánpótlás-mérkőzésen szerepelt, ráadásul a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) edzőközpontjában, Telkiben.

Az angyalföldi vezetők csak a meccsen jöttek rá a tévedésre, de akkor már nem lehetett mit tenni. Később erről értesítették az MLSZ-t, amely fegyelmit indított az akadémia ellen nemzetközi mérkőzés jogosulatlan megrendezése miatt.

"Pénzbírságot, 100 ezer forintot kell fizetnünk" - árulta el a lapnak Kovács Norbert, az akadémia ügyvezetője. "Hibáztunk, elfogadjuk ezt a döntést."

A szövetség nem bakizott az ügyben, állítja Borbély Zoltán, az MLSZ jogi igazgatója, szóvivője. "Az MLSZ nem küldhetett játékvezetőket, mert hiányzott a brazil szövetség engedélye arra, hogy nemzetközi meccsen vehet részt a Fluminense. Az eltiltott bírók felkérése miatt kapott pénzbírságot a Vasas. Kétségtelen, a játékvezetőket is felelősség terheli, mert nem jelezték, hogy a nemzetközi szövetség véglegesen eltiltotta őket."

A két bíró neve két éve vált ismertté, őket az elsők között vették őrizetbe, majd helyezték előzetes letartóztatásba, mert közreműködtek egy nemzetek közötti felnőtt- (Észtország-Bulgária 2-2, 2011. február 9.) és két U20-as találkozó (Argentína-Chile 3-1, 2010. november 14., Argentína-Bolívia 1-0, 2010. december 18.) elcsalásában.

Ezeken két társukkal, Cs. Jánossal és L. Kolossal összesen nyolc büntetőt fújtak be, s arra is volt péda, hogy a 103. percben ítéltek tizenegyest.