Vágólapra másolva!
Robben ajándék, Pizarro tolmács, három védős rendszer talán.

Josep Guardiola a Bayern München trentinói edzőtáborában válaszolt az újságíróknak, az Fcbayernmunchen.hu közölte a legfontosabb mondatokat.

Schweinsteiger és Götze még nem edz a csapattal, Guardiola azonban így is harminc emberrel dolgozik, köztük Mario Gomezzel, akivel "nagyon profi" munkát végzett.

A katalán tréner még lelkesebben beszélt Arjen Robbenről: "Robben egy ajándék számomra. Azon leszek, hogy a szintjét ebben a szezonban is hozni tudja."

Többször felmerült, hogy a Jupp Heynckesszel mindent megnyerő, számtalan Bundesliga-rekordot megdöntő Bayernből Guardiola sem faraghat jobb csapatot. Ám erre is van receptje: "A jövőbe kell tekintenünk, arra kell figyelnünk, amit még megnyerhetünk. Ez minden nagy klubnál így van, mindegy, hogy Barca, Milan vagy Bayern. Győznöd, győznöd, győznöd kell. A veszély természetesen megvan, hogy hibázol. Az én feladatom arról gondoskodni, hogy ne kövessük el ezeket a hibákat."

Elképzelhető, hogy a barátságos meccseken néhány játékosnak új posztot talál az új edző, aki a háromvédős rendszerre sem mondott határozott nemet: "Talán. Egyetlen edzés nélkül a hátul mögött játszottunk három védővel. Így lehetnek hibák, ez normális. Be kell tanulni."

Bárhogy is, de egy ekkora klubnál az első pillanattól sikeresnek kell lenni, amiben Claudio Pizarro segíthet Guardiolának: "Beszél spanyolul, ez praktikus is számomra. Claudiónak kell majd lefordítania az ötleteimet a pályán."

"Sokáig itt akarok maradni. Nemcsak tanítani, tanulni is akarok" - mondta a jövőről a korábbi Barca-edző.