Vágólapra másolva!
A 92. percig továbbjutásra állt az emberelőnyben játszó Videoton, mégis 1-0-ra kikapott a montenegrói Mladost Podgorica otthonában, így 2-2-es összesítéssel kiesett az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában.

EL-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Mladost Podgorica (montenegrói) - Videoton FC 1-0 (0-0) - élő közvetítés
Továbbjutott a Podgorica 2-2-vel, idegenben lőtt góllal
Podgorica, 1000 néző, v: Nzolo (belga)
Podgorica: Vujadinovic - Tomic (Pavicevic, 88.), Sofranac, Mitrovic, Zivkovic - Taku, Sankovic - Savicevic, Kaljevic (Knezevic, 70.), Seratlic - Markovic
Videoton: Tujvel - Szolnoki, Caneira, Vinícius, Stopira - Tóth B., Gomes - Oliveira (Paraiba, 56.), Kovács I., Gyurcsó (Kleinheisler, 80.) - Nikolics
gólszerző: Knezevic (92., 11-esből)
kiállítva: Markovic (82.)
sárga lap: Markovic (75., 82.), illetve Szolnoki (45.), Gomes (56.), Caneira (82.)

A hazai pályán aratott 2-1-es győzelem után a visszavágón a Videoton nem játszott jól Podgoricában a montenegrói bajnokság hatodik helyezettje ellen, amely sorra dolgozta ki a helyzeteket, kapufát is lőtt. A székesfehérvári együttesnek többször nagy szerencséje volt a saját kapuja előtt, miközben támadásban csupán egy-két veszélytelen lövésre futotta.

A második félidőben kicsit feljebb tolta a csapatát José Gomes vezetőedző, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni a Mladost kapuja előtt. Ráadásul a hajrára emberelőnybe is került a Videoton, de a montenegróiak tovább támadtak. A 90. percben Szolnoki kezezése miatt a játékvezető tizenegyest ítélt, amit a 92. percben Knezevic be is lőtt, ezzel a montenegrói csapat 1-0-ra nyert. A Mladost Podgorica így 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal bejutott a második selejtezőkörbe, a Videoton számára pedig véget ért az európai kupaszezon.

„Hogy a játékosok fejben már elkönyvelték-e a továbbjutást vagy sem, azt nem tudom, tőlük kellene megkérdezni" – idéázte az Nso.hu José Gomest, a Videoton edzőjét. "A mai mérkőzésen nem sikerült a saját játékunkat játszanunk. Amikor megpróbáltuk, akkor is lassan ment, a Mladost ezt kihasználta. Nagyon jól lezárták a területet. Sokat beszéltünk arról, hogy miben és hol veszélyes az ellenfelünk, rengeteg meccset elemeztünk a játékosokkal. A balszélsőjük és a támadó középpályásuk játéka tetszett, de nem egy-egy játékoson múlt a sikerük, csapatként működtek tökéletesen. Lehet, hogy a Videoton jobb csapat a Podgoricánál, de ezt a pályán nem tudta bizonyítani."

Gomes szerint elképzelhető, hogy megválnak néhány játékostól.

„A játékosok között voltak olyanok, akik rosszul végezték a munkájukat, akik nem tették oda magukat a meccsen. Lehet, hogy ezektől a játékosoktól megválunk, hiszen az átigazolási piac nyitva van. Természetesen nem mondok neveket, a csapatról van szó, így erről nem a sajtótájékozatón beszélek. A siker és a sikertelenség is egy nagy torta, amiben mindenkinek megvan a saját szelete, és ebből mindenkinek meg kell ennie a sajátját, még ha rossz izű is. Ha valaki ezt nem teszi meg, akkor majd beszélünk arról, hogy kinek mi lesz a sorsa. Az én szeletem is ott van a tortában, de ezt nem itt szeretném részletezni, hanem a játékosok előtt. A bíró részéről nem éreztem rossz szándékot a büntetőnél, igaz, nem láttam az esetet tisztán. A lényeg, hogy a csapatban nem mindenki tett meg mindent a sikerért. Nem a bíróban kell keresni a hibát. Több tanulsága van a mai találkozónak, ezeket a hazai feladataink során hasznosítani kell. Most már a legfontosabb, hogy megnyerjük a bajnokságot és jövőre a BL-ben induljunk.”