Vágólapra másolva!
Egybehangzó spanyol lapértesülések szerint Luis Enrique fogja pótolni a pénteken lemondott Tito Vilanovát a Barcelona kispadján.

A Football Espagna arról ír, hogy bár eleinte többen is Andre Villas-Boas érkezésére számítottak a spanyol klubnál, a katalánok a Celta Vigónál nemrég kinevezett Luis Enrique mellett döntöttek.

A Barca 3 millió eurót ad a Celtának, továbbá a jelenlegi segédedzőjét, Rubit is átengedi Enrique pótlására.

A Football Espagna azzal indokolja a döntést, hogy a legutóbb az AS Románál edzősködő Enrique személye garancia arra, hogy tovább vigye a Barca jelenlegi filozófiáját.

A 43 éves Enrique 2008 és 2011 között a Barcelona B csapatát edzette, korábban pedig nyolc éven át volt a klub középpályása, 62-szer szerepelt a spanyol válogatottban.

Vezetőedzőként eddig csak a Románál alkalmazták, a fenti videó tanúsága szerint sikerrel hintette el a tiki-takát Tottiéknak, ám ezt leszámítva nem sok dolognak örülhetett. 2011 júniusi érkezése után csapata kiesett a Slovan Bratislava ellen az EL-ből, majd siralmas rajtot vett a Serie A-ban. Végül csak a hetedik helyet érte el 2012 tavaszán, így lemaradt a nemzetközi kupákról. Ekkor, bár még érvényes szerződése volt, Enrique önként távozott Rómából.