Vágólapra másolva!
Bravúros teljesítményre van szüksége a Győrnek az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen a kedd esti idegenbeli visszavágón ahhoz, hogy ott legyen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában. Pintér Attila vezetőedző szerint a 0-2-es győri vereség ellenére továbbjuthat az ETO.

A magyar bajnok már a múlt szerdai, hazai meccsen kiesés közeli helyzetbe sodródott azzal, hogy 2-0-s vereséget szenvedett izraeli riválisától. Pintér Attila együttese a második körös párharcának első felvonásán ráadásul igen gyenge játékot produkálva kapott ki, ennél fogva szenzációszámba menne, ha ekkora hátrányból, vendégként lenne képes kiharcolni a továbbjutást, és folytathatná szereplését a BL-ben.

A vendégek - két BL-meccsre a lelátóra száműzött - trénere azonban továbbra is optimista. "Magyarországon túl hamar leírnak mindenkit, pedig ezen változtatni kellene. Az előhangok az első meccs előtt ötven-ötven százalék esélyről szóltak, és mivel a párharcnak még nincs vége, csak a felénél tartunk, így aztán az esélyünk még mindig él. Pozitívan kell gondolkodni, és fontos, hogy a csapatnak pozitív kisugárzása legyen. Nálunk nagyobbak is kaptak már ki két góllal, aztán fordítottak, nekünk is mindent meg kell tennünk a sikerért, amit csak tehetünk" - nyilatkozta a bajnokcsapat vezetőedzője az nb1.hu-nak.

Az első meccsről Pintér azt mondta, ahogyan a Maccabinak, úgy a Győrnek is megvoltak a lehetőségei. "Tudom, talán most sokan azt mondják, az ellenfél előtt adódott a több helyzet, de ha 0-1-nél mi értékesítjük a ziccerünket, akkor most egészen másról beszélgetnénk. Ám ez már történelem, ne nézzünk vissza, az a legfontosabb, hogy tanuljunk a hibáinkból."

A győrieknél - a futballklub honlapja szerint - az első összecsapás kezdőcsapatának tagjai közül egyedül Völgyi Dániel nem tarthatott a csapattal Tel-Avivba, a balhátvédet sérülés tartotta otthon. A kedd 20.30-kor kezdődő - és az M1-en élőben látható - mérkőzésen a hazaiaknál is lehet majd hiányzó: a Maccabi egyik edzésén megsérült ugyanis az izraeli bajnok első számú csatára, a svéd Rade Prica, és nem tudni, hogy Paulo Sousa, a Videoton korábbi portugál trénere harcba vetheti-e egyik legjobbját a Bloomfield Stadionban is.