Vágólapra másolva!
Kettős vereséggel búcsúzott az EL selejtezőjében a Honvéd, idegenben 2-0-ra, majd otthon 3-1-re kapott ki a Vojvodinától. Marco Rossi edző nem is beszélt mellé a gyászos szereplés után.

Máris kiselejtezték a magyar focit

"Ez a mai meccs tele volt a mi oldalunkon hihetetlen hibákkal. A meccs előtt azt mondtam a játékosoknak, hogy a Vojvodina csak a hibáinkra vár, erre az első félidőben két nagy hibánkból két gólt lőtt az ellenfél" - idézte a Csakfoci.hu az edzőt.

"Egyértelmű, hogy a Vojvodina jobb erőkből áll, mint mi, de van más is. Talán egy hónappal ezelőtt mondtam, hogy ha Lanzafamét és Martínezt elveszítjük, és nem jön helyettük senki, nem tudjuk őket pótolni, akkor nehéz helyzetben leszünk. Meg lehet próbálni csak az akadémiára támaszkodni, de a Honvéd ebben a helyzetben a bentmaradásért fog harcolni a bajnokságban. Nem Európáért, nem azért, hogy nyerjen valamit, hanem azért, hogy ne essen ki. Minőség nélkül nehéz futni, nyomni, erőlködni. Megpróbálunk fegyelmezettek lenni, aztán egy hiba, és már kapjuk is a gólt, vége a meccsnek. Két helyzetből két gólt lőtt az ellenfél az első félidőben, még ha az is igaz, hogy ezek nagy ziccerek voltak. Mi erre nem vagyunk képesek, ez a nagy különbség. Sok hibát láttam ma, és minden lehetséges helyzetben. Labdakezelésben, passzokban. Ezeket nem láttam a másik oldalon, ez pedig nagyon nagy különbség. Ha tudunk hozni valakiket a távozóink helyére, akkor előre tudunk lépni, ellenkező esetben várni kell, amíg a fiatalok felnőnek."

Ezek után már-már cinikusnak tűnik a Vojvodina-edző Marko Nikolic udvariassága: "Gratulálok a Honvéd csapatának és vezetőedzőjének, kemény ellenfél volt a magyar együttes. Mindenekelőtt viszont a saját csapatomnak és a játékosoknak gratulálok a jó teljesítményhez. Kemény, eltökélt edzésmunkát végeztek az elmúlt két hétben, ennek az eredménye a jó produkció. Jó volt látni már a meccs előtt a nyugalmat, a megfelelő mentális állapotot, és ez meg is mutatkozott a pályán is. Nagyon örülünk, hogy még legalább két meccsünk lesz az Európa Ligában."