Vágólapra másolva!
Az előző szezonban ezüstérmes Videoton kétgólos győzelmet aratott a vendég Haladás felett a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Videoton FC - Szombathelyi Haladás 2-0 (2-0)
Sóstói-stadion, 3500 néző
v.: Andó-Szabó
Videoton: Calatayud - Szolnoki, Caneira, Juhász, Stopira - Vinicius - Sándor Gy. - Álvarez (Gyurcsó, 63.), Kovács I., Kleinheisler (Oliveira, 70.) - Nikolics (Zé Luis, 75.).
Haladás: Rózsa - Bosnjak, Guzmics, Schimmer, Fehér Z. - Devecseri, Nagy G. (Németh M., 65.) - Gyurján (Ugrai, 46.), Halmosi, Radó - Iszlai (Szakály A., 46.).
gól: Kleinheisler (25.), Nikolics (45+1.)
sárga lap: Caneira (15.), Vinicius (34.), illetve Nagy G. (13.), Ugrai (47., 90.), Guzmics (58.), Devecseri (70.)
kiállítva: Ugrai (90.)

Rekkenő hőségben, 38 fokos melegben estek egymásnak a csapatok, de nem volt álmos a játék, az első negyedórában igen aktívak voltak a felek. A Videoton birtokolta többet a labdát, a Haladás azonban veszélyesebb volt, igaz, csak kapufáig jutott.

A félidő derekán érkező frissítőszünet a fehérváriakat rázta fel jobbat, az ifjú Kleinheisler - élete első NB I-es góljával - , akit Orbán Viktor a kedvenc játékosának nevezett, egy remek szóló végén megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A játékrész hátralevő részében is a Videoton uralta a játékot, s a szünet előtt Nikolics egy kontrából növelte az előnyt.

A második félidőre Artner Tamás támadókkal frissítette csapatát, de továbbra is a házigazda futballozott lendületesebben. A Szombathely rengeteg hibával játszott, sok volt az eladott labdája. A találkozó hajrájában megfogyatkoztak a vendégek, a szünetben csereként beállt Ugrait második sárga lapja után kiállította a játékvezető. A fehérváriak megérdemelten tartották otthon a pontokat.