Vágólapra másolva!
A müncheni tartományi ügyészség kedden vádat emelt adócsalás miatt Uli Hoeness, a Bayern München elnöke ellen.

A tartományi bíróság közölte, hogy a gazdasági ügyekben eljáró büntetőtanács várhatóan szeptember végén dönt arról, elindítják-e az úgynevezett főeljárást, amelynek során a bíróság előkészíti és lefolytatja a tárgyalást.

Uli Hoeness januárban feljelentést tett saját maga ellen, amiért eltitkolta az adóhatóság előtt, hogy jelentős összeget tart egy svájci számlán. A német sajtó áprilisban tárta fel az ügyet.

Hoeness azért dönthetett az önfeljelentés mellett, mert meghiúsult az a svájci-német egyezmény, amely legalizálhatta volna Svájcba menekített német pénzeket, és ezután számos eljárás indult a kint nyitott számlák tulajdonosai ellen. Az önfeljelentés enyhítheti a büntetést, de csak akkor, ha a hatóságok elsőként az érintettől szereztek tudomást az adócsalásról.

A sportvezető májusban felajánlotta a Bayern München igazgatótanácsának, hogy adókerülési ügye lezárásáig szünetelteti elnöki tevékenységét, a testület azonban bizalmat szavazott neki. A klub elnöke egy interjúban elmondta, hogy évekig szenvedélyesen tőzsdézett, és ehhez használta a svájci számlát.