Vágólapra másolva!
A Manchester City döntőbe jutott a müncheni Audi-kupán, miután 5-3-ra verte a Milant. A döntőben a házigazda Bayern lesz az angolok ellenfele, amely 2-0-ra verte a Sao Paulót.

Az első elődöntőben három perc után már megszületett az első gól, amelyben két nyári szerzemény is szerepet vállalt: Jesús Navas a beadással, Jovetic a lekészítéssel, a befejezést pedig David Silva vállalta magára, aki három méterről perdített a kapuba.

A City teljesen más sebességgel játszott, mint a bágyadtnak tűnő Milan, és ez meg is hozta az eredményét, a 19. percben Richards növelte kettőre az előnyt, amikor bekotorta a lövése után Ameliáról kipattanó labdát.

Három perccel később Jovetic tette ki a labdát a támadáshoz felzárkozó Kolarovnak, aki kilőtte a bal alsót. És ezzel még nem volt vége a City-gálának, Jesús Nevas beadása után Amelia mellényúlt a labdának, amit Dzeko pofozott be, majd a bosnyák csatár zseniális megoldás után szerzett újabb gólt, amikor a labdát a levegőben megszelidítette, majd fordulásból bevágta a jobb alsóba.

A nyolc gól egyben:

36 perc telt el a meccsből és öt góllal vezetett az angol csapat, úgy tűnt, megalázó lesz a vége. De a Milan feltámadt az első félidő végén, El Shaarawy két perc alatt duplázott, majd Constant pazar indítása után Petagna tette el a labdát Hart alatt. És ha kicsit jobban koncentrálnak a Milan-támadók, akkor kilenc perc alatt 0-5-ról visszajöhettek volna 5-5-re is, mert Petagna és El Shaarawy is ziccert rontott a 44. és 45. percben.

A szünet után is könnyen egyenlíthetett volna a Milan, de hol Hart védett nagyot, hol elpepecselték a lehetőséget az olaszok. Az első félidei őrülethez képest jóval visszafogottabbak voltak a csapatok, sok volt a csere, és kevés az esemény, Negredo felsőléces bombájánál azért felhördült a publikum. A végén maradt az 5-3, így a Manchester City döntős az Audi-kupán, ellenfele pedig a Bayern lesz, amely 2-0-ra győzött a Sao Paulo ellen.

A brazil csapat sokáig jól tartotta magát, de Mandzukic szemfüles góljával a Bayern végül megszerezte a vezetést, majd Weiser is lőtt egyet egy kipattanóból. A végén a Sao Paulo szépíthetett volna, de minden idők legtöbb gólját szerző kapusa, Rogério Ceni büntetőjét Neuer a kapufára tolta.


Audi-kupa, elődöntő:

Manchester City (angol) - AC Milan (olasz) 5-3 (5-3)
München, Allianz Arena, 35 ezer néző
gól: David Silva (3.), Richards (19.), Kolarov (22.), Dzeko (32., 36.), illetve El Shaarawy (37., 39.), Petagna (43.)

Bayern München (német) - Sao Paulo (brazil) 2-0 (0-0)
München, Allianz Arena, 60 ezer néző
gól: Mandzukic (55.), Weiser (86.)