Vágólapra másolva!
Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke telefonon tiltakozott Joseph Blatternél, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökénél a 2022-es katari világbajnokság téli rendezése miatt, mivel az így ütközne a téli olimpiával.

"Azt mondta, nem lehet a vb januárban vagy februárban, mivel akkor lesznek a téli játékok" - mondta a Sport Bild című német napilapnak Blatter, aki júliusban azt kérte a FIFA végrehajtó bizottságától, hogy a hőség miatt nyár helyett télen legyen a vb. A testület október 3-4-i ülésén foglalkozik a témával.

A 2022-es vb időpontja szinte folyamatosan napirenden van, amióta Katart jelölték ki helyszínnek, mivel sok szakember, játékos és orvos adott hangot azon véleményének, hogy nem lenne helyes nyáron rendezni a világbajnokságot, mert Katarban abban az évszakban akár az 50 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet.

Katar pályázatának egyik sarokköve volt, hogy a stadionok légkondicionáltak lesznek, ennek ellenére a szervezők korábban jelezték, nyitottak arra, hogy télen kerüljön sor a tornára.

A novemberi vagy decemberi rendezés ellen már több európai - köztük az angol - topliga is tiltakozott, mivel ebben az esetben hosszabb időre félbeszakadna a bajnokság.