Vágólapra másolva!
Rendkívül hamar véget ért Rene Meulensteen munkája az orosz bajnokságban szerepelő Anzsi kispadján. A tulajdonos mindössze 16 nap után teszi lapátra a Manchester Unitedtől érkezett holland edzőt.

A klub igazgatótanácsának elnöke, Konsztantin Remcsukov a hírt a Twitteren jelentette be. Remcsukov a holland edzőt meg sem említve csak annyit ír, hogy az Anzsi új edzője Gadzsi Gadzsijev lesz, aki már negyedszer foglalja el a dagesztáni klub kispadját.

Az elnök arról is beszámol, hogy a klubnak egy jelentős megtakarítást kell véghezvinnie, az éves büdzsét 180 millió dollárról 50-70 millióra kénytelenek lecsökkenteni.

A konszolidáció azt jelenti, hogy a magas fizetésű játékosok jövője kérdésessé vált. Samuel Eto'o, Lassana Diarra, Willian, Alekszandr Kokorin, Igor Gyenyiszov és Cristopher Samba is fizetéscsökkentésre számíthat vagy tovább kell állnia.

Az orosz sajtóban olyan hírek jelentek meg magyarázatként, hogy a klub tulajdonosa, Szulejman Kerimov rengeteg pénzt veszített üzleti problémái miatt. Más vélemények szerint viszont a milliárdosnak elege lett a csapategység hiányából és a túlfizetve is alulteljesítő sztárok belharcaiból.

Az előző idényben bronzérmes Anzsi az első négy körben mindössze két pontot szerzett a nyáron rajtolt orosz bajnokságban. Guus Hiddink ezt követően bontott szerződést a klubbal, helyét pedig az addigi másodedző, Rene Meulensteen vette át.