Vágólapra másolva!
Gera Zoltán továbbra is biztos benne, hogy a West Bromwich Albionnal hamarosan aláírhatja az új szerződését, egyúttal reménykedik benne, hogy októberben már szerepelhet a válogatottban.

Gera Zoltánnal reklámfilmet forgattak Budapesten - a videó végén a középpályás véletlenül el is talált egy rossz helyen sétálgató segítőt -, az MLSZ Tv-nek a sérüléséről is beszélt. "Célegyenesben vagyok, két-három hét múlva már a csapattal edzhetek. De most már olyan munkát végzek szinte, mint a többiek. Egy mini felkészülési időszak áll előttem, ha ennek vége, akkor további három-négy hét múlva olyan állapotban leszek, hogy bajnokin is pályára léphetek" - fogalmazott a 34 éves középpályás.

Gera teljes nyilatkozata (a kis baleset 3:50-től látható):

"Ha minden jól alakul, szeptember végén, október elején már játszani fogok az első csapatban, persze előtte biztosan lesz pár mérkőzésem a tartalékcsapatban is. Fontos, hogy visszanyerjem a formámat" - folytatta az egykori Fradi-kedvenc, hozzátéve, hogy mindenképpen a WBA-ban szeretné folytatni a pályafutását.

"Hamarosan aláírom az új szerződésem, és arra számítok, hogy sérülés nélkül képes leszek végigjátszani egy szezont" - mondta Gera, aki januárban szenvedett térdszalag-szakadást, utána megműtötték, és azóta csak a rehabilitációjára koncentrál. "Ha az egész szezonban úgy focizok, mint tavaly, akkor elégedett leszek magammal. Arra készülök, hogy még több évet Birminghamben szerepelek. Erősebbnek érzem magam, mint bármikor. Az elmúlt két évben annyit edzettem külön lábra és felső testre, hogy biztos vagyok benne, ha elkerülnek a sérülések és a testem is bírja, akkor több év bennem van még. A futást is jól bírom még, szóval optimista vagyok."

Forrás: Magyar Labdarúgó Szövetség

Gera hozzátette, hogy a románok elleni hazai játék alapján (a válogatott az utolsó percben kapott góllal 2-2-t ért el) úgy gondolja, hogy idegenben képes lehet nyerni a nemzeti együttes. "Persze csak akkor, ha mindenki jó formában lesz, a játékosok folyamatosan szerepelnek a klubjukban, és elkerülnek minket a sérülések."

A magyar válogatott jövő pénteken a csehekkel játszik hazai pályán barátságos mérkőzést. Szeptember 6-án Bukarestben játszunk vb-selejtezőt, négy nappal később a Puskás-stadionban Észtország lesz az ellenfél. Október 11-én Hollandiába utazik az Egervári-csapat, majd 15-én Andorrát fogadja.