Vágólapra másolva!
A Videoton 0-1-ről fordítva 5-1-re legyőzte a vendég Pécset a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának vasárnapi játéknapján.
OTP Bank Liga, 3. forduló:
Videoton FC - PMFC-Matias 5-1 (3-1)


Videoton:

Pécs:
gól:
kiállítva:
sárga lap:

Fegyelmezett játékra rendezkedett be a szezonban eddig pont nélküli Pécs a százszázalékos, és még gólt sem kapó Videoton FC vendégeként, és a találkozó első negyedében ennek megfelelően futballoztak a vendégek. A fehérváriak ugyan már a pécsi térfélen megpróbálkoztak a labdaszerzéssel, de a kapura nem jelentettek különösebb veszélyt Nikolicsék.

A félidő derekán aztán egy bombagóllal vezetést szerzett a Pécs, Fröhlich 22 méterről kapásból lőtt a jobb felsőbe, de hamar válaszolt a Videoton: Uzoma Nikolics büntetőterületen belüli buktatásáért piros lapot kapott, a tizenegyest pedig a sértett értékesítette. Aztán Vinicius és Grumics kakaskodása után a PMFC csatára is a kiállítás sorsára jutott, a kettős emberelőnyt pedig a Videoton még a szünet előtt gólokra váltotta.

A második félidőre már csak az volt a kérdés, a fehérváriak tudják-e tovább növelni előnyüket. Nem volt könnyű dolguk a hazaiaknak, mert a Pécs megfogyatkozva is masszívan védekezett. A létszámfölény azonban újabb találatokhoz segítette a hazai csapatot, amely - a két gárda tavaszi randevújához hasonlóan - ismét öt góllal terhelte meg a PMFC hálóját.