Vágólapra másolva!
A Ferencváros-szurkolói az MTK elleni, 2-0-ra megnyert NB I-es bajnokin a 99 éves korában elhunyt Csatáry Lászlóra emlékeztek, akit azzal vádolták, hogy 12 ezer zsidó begyűjtésében, kínzásában és kivégzésében segédkezett. Az MLSZ viszgálni fogja az ügyet.

Az In memoriam Csatáry László feliratú drapériát a második félidő közepén emelték fel a Fradi-szurkolók, és az m2 közvetítésében is látni lehetett a szöveget.

Csatáry ellen háborús bűntettek miatt folyt eljárás Szlovákiában és Magyarországon is. Azzal vádolták, hogy 1944-ben gettóparancsnokként 12 ezer zsidó begyűjtéséhez, kínzásához és kivégzéséhez nyújtott segítséget.

Az itthon ellene indult eljárást júliusban felfüggesztették azzal az indokkal, hogy a férfit a bűneiért egyszer már elmarasztalták: 1948-ban Szlovákiában halálra ítélték, de életfogytiglanra enyhítették a büntetését.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága foglalkozni fog kiírással, a szövetség már most leszögezi közleményében: "Futballpályán semmifajta burkolt vagy nyílt politikai állásfoglalásnak, mások méltóságát, nemzeti érzését sértő megnyilvánulásnak nincs helye."

Az FTC 2-0-ra nyert az MTK ellen a rangadón.