Vágólapra másolva!
A Debrecen hazai pályán 4-1-re nyert a Ferencváros ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójának vasárnapi rangadóján. Kondás Elemér együttese ezzel sorozatban negyedik hazai bajnokiján tartotta otthon a három pontot, ráadásul ezeken a találkozókon 16 gólt szerzett.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
DVSC-TEVA - Ferencváros 4-1 (1-1)
Debrecen, 9000 néző
v.: Farkas Á.
Debrecen: Verpecz - Nagy Z., Mészáros, Máté, Vadnai - Bódi (Trninic, 58.) , Zsidai, Szakály P., Se. Bouadla (Ferenczi J., 44.) - Kulcsár T., Volas (Dombi, 81.)
Ferencváros: Jova - Gyömbér, Adams, Gerson, Jovanovic (Cukic, 70.) - Jenner, Besic, Holman (Ionescu, 76.), Józsi, Valpoort (Tuijp, 53.) - Böde
gól: Bódi (9.), Volas (48., 61., a másodikat 11-esből), Szakály P. (93.), illetve Böde (36.)
sárga lap: Se. Bouadla (7.), Mészáros (65.), Máté (76.), Dombi (88.), illetve Jova (15.), Adams (60.), Besic (63.), Böde (90.)

Remek hangulatban feszültek egymásnak a csapatok az ötödik forduló egyik slágermérkőzésén. Hamar előnybe kerültek a hazaiak, egy tetszetős akció végén Bódi lőtte Jova kapujába a labdát. A gól után feléledt a Ferencváros, és a 36. percben a válogatott Böde szezonbeli első találatával - amelyet Máté szorításában szerzett - egyenlített.

Mészáros Norbert vs Böde Dániel Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Változatos második félidőt láthatott a szép számú publikum, bár nagy helyzetei a vendégeknek is adódtak, gólokat azonban csak a Debrecen szerzett. Volas kétszer, Szakály pedig egyszer volt eredményes, utóbbi a 93. percben állította be a végeredményt. A rangadót az a csapat nyerte, amely pontosabb volt a befejezéseknél.

"Az első félidőben igen nehéz volt a levegő, mindkét együttes játékosai panaszkodtak erre, ennek ellenére jó játékrészt produkáltak a csapatok" - idézte a Fradi.hu Kondás Elemért, a DVSC edzőjét. "Nagy akarattal, együtt dolgozva játszottunk, és szép gólokkal nyertünk. Eddig hiányoztak az olyan bevethető emberek, akik ma jól helyettesítették a sérültjeinket. Gratulálok nekik, mert jól megoldották a feladataikat."

"Az első félidőben többek között Holman és Valpoort előtt is hatalmas lehetőség adódott, előbbi a második játékrészben is ziccerbe került, ám pontatlanok voltak a befejezéseknél" - nyilatkozta az FTC trénere, Ricardo Moniz. "Miután ilyen formában először állt fel a hátsó alakzatunk, így sajnos hátul is voltak hibák. Abban azonban biztos vagyok, hogy bár ezúttal még nem volt meg a teljes összhang, a jövőben magabiztosságot láthatunk Gersontól és Adamstől is. Fontos, hogy Leonardo és Somalia a lehetőségekhez képest minél előbb visszatérjen, a gyorsaságuk ugyanis nagyon hiányzott ma a csapatból."