Vágólapra másolva!
Mario Götze súlyosabban, Arjen Robben és Javi Martínez pedig könnyedebben megsérült a Chelsea elleni, tizenegyesekkel megnyert prágai Szuperkupa-mérkőzésen - számolt be az Fcbayernmunchen.hu.

A Borussia Dortmundtól leigazolt Mario Götzére Ramires taposott rá a 86. percben, amiért meg is kapta - José Mourinho Chelsea-edző szerint nem korrekt módon - a második sárga lapját.

Götze folytatta a játékot, de a csapatorvosok szombati diagnózisa szerint a jobb bokájában az ízületi tok elszakadt - írja az Fcbayernmunchen.hu. A 21 éves középpályás lába egy hétig lesz gipszben, utána minimum 10-14 nap rehabilitációra lesz szüksége.

Götze lábát begipszelik Forrás: AFP/DPA

A spanyol Javi Martínezt honfitársa, Fernando Torres próbálta elintézni, az amúgy is kisebb sérüléssel bajlódó futballista folytatni tudta a játékot, olyannyira, hogy a 121. percben ő szerezte a 2-2-es egyenlítést jelentő Bayern-gólt. Ám a meccs után kiderült, hogy a térdének a belső szalagja meghúzódott, ezért a következő héten nem látogathatja a csapat edzéseit.

Arjen Robben térdében az ízületi tokot érte irritáció, a holland szélsőt Pep Guardiola a 96. percben le is cserélte. Robben edzései a következő napokban a szobabiciklizésre korlátozódnak.

Mellettük Bastian Schweinsteiger helyzete sem javult, a játékos korábbi sérülése nem a megfelelő ütemben gyógyul, ezért le is mondta a szereplést a német válogatottban.