Vágólapra másolva!
A Mezőkövesd nyerte az újoncok csatáját, miután 3-1-re legyőzte a vendég Puskás Akadémia FC-t a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Mezőkövesd Zsóry - Puskás Akadémia FC 3-1 (0-0)
Mezőkövesd, 3000 néző
v.: Szabó Zs.
Mezőkövesd: Szántai - Hegedüs Cs., Fótyik, Hegedűs D., Éles - Farkas B. Dobos (Búrány 77.) Gévay, Petneházi (Olasz 69.) - Menougong, Balajti (Szalai 85.)
Puskás Akadémia FC: Somodi - Tamás, Szekeres, Farkas N., Wague, - Gallardo (Haraszti a szünetben), Polonkai, Tóth B. (Molnár T. 81.), Czvitkovics (Nikolic 57.), - Tischler, Lencse
gól: Petneházi (50.), Balajti (56.), Menougong (91.), illetve (Lencse 63.)
sárga lap: Éles (20.), Farkas B. (74.), illetve Farkas N. (25.), Szekeres (76.)

A mérkőzés első tíz percében mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést, de a helyzetek kimaradtak. Ezt követően a hazaiak irányították a játékot, és elsősorban rögzített szituációkból helyzeteket is teremtettek. A Puskás Akadémia kontrái is magukban hordozták a gólszerzés lehetőségét, de a hálók érintetlenek maradtak a szünetig.

A második félidő Polonkai távoli lövésével indult, majd egy szép akció végén megszerezte a vezetést a hazai együttes, mely hat perccel később már két góllal vezetett. Ezt követően változatos játék alakult ki a pályán, a vendégek gyorsan szépítettek, majd mindkét oldalon voltak helyzetek, de újabb gólt már csak a hazaiak tudtak szerezni.

Véber György együttese első pontjait szerezte meg hazai pályán a szezonban.