Társoldalunk:

A Videoton maradt az egyedüli veretlen

2013.09.01. 22:51

A Videoton hazai környezetben 2-0-ra nyert az MTK ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, ezzel továbbra is veretlen a szezonban, győzelmével pedig a tabella élére állt.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Videoton FC - MTK Budapest 2-0 (2-0)
Székesfehérvár, 2850 néző
v.: Bognár
Videoton: Calatayud - Szolnoki, Caneira, Vinicius, Stopira - Vitor Gomes, Sándor Gy. (Tóth B., 58.) - Kovács I. (Nildo, 65.), Kleinheisler, Álvarez (Oliveira, 74.) - Nikolics
MTK: Groppioni - Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Poór - Batik, Vass P. (Bese, 54.) - Pölöskei Zs., Kanta J., Ladányi- Horváth P. (Pál A., 71.)
gól: Kálnoki Kis (40., öngól), Nikolics (42.)
sárga lap: Vinicius (37.), Szolnoki (41.) ill. Nagy T. (27.), Kálnoki Kis (62.)

Az első félidőben a hazaiak domináltak, főleg középen próbálták megbontani az MTK védelmét, ami többször sikerült is, ám Kovács és Nikolics sem találta el a kaput. A fővárosiak csak ritkán fejlődtek fel a hazai tizenhatosig, azonban a játékrész egyik legnagyobb helyzete mégis Ladányi előtt adódott, 6 méterről leadott lövését védte Calatayud.

A hajrában aztán a Videoton kétgólos előnyre tett szert, Kálnoki Kis öngólja megzavarta az MTK-t, és két perc múlva Vukmir kapitális hibáját Nikolics használt ki.

Fordulás után is a fehérváriak irányítottak. Az MTK kétgólos hátrányban sem nyílt ki, szervezetten futballozott, sőt, Ladányi révén kapufáig is eljutott. Garami József támadókkal frissített, míg a Videoton a középpályán variált, de a játék képe nem változott.

A tavalyi ezüstérmes félgőzzel is magabiztos győzelmet aratott, s így listavezetőként utazhat majd Debrecenbe.