Vágólapra másolva!
Szeptember 2-án éjfélkor lezárult a nyári átigazolási időszak a nemzetközi labdarúgásban. Az utolsó napon a Gareth Bale-t hivatalosan is bemutató Real Madridé volt a főszerep. Amíg a spanyolok nem adták el Sami Khedirát a Manchester Unitednek, addig megváltak Mesut Öziltől (Arsenal), és nem tartottak igényt a Fradihoz igazoló David Mateosra sem. Rudolf Gergely Győrben találhatja meg régi önmagát.

Ez történt az átigazolási időszak utolsó napján

A nap legfontosabb átigazolását az Arsenal könyvelte el, miután klubrekordot jelentő 42 millió fontért szerződtette a Real Madrid német válogatott középpályását, Mesut Özilt. A korábbi csúcsot Andrej Arsavin tartotta 15 millió fontos vételárával. A spanyol sztárklub közben bemutatta legújabb szerzeményét, a Tottenhamtől érkező Gareth Bale-t.

Gareth Bale Forrás: AFP/Ian Kington

A Manchester United viszont hiába ajánlott az utolsó pillanatban 35 millió angol fontot Sami Khediráért, a Real Madrid nem engedte el a német válogatott középpályást.

A Liverpool nagyon aktív volt a zárónapon, Mamadou Sakho, Tiago Ilori és a kölcsönben megszerzett Chelsea-csatár, Victor Moses révén három új játékossal erősített.

A magyar légiósok között is akadt néhány érdekes átigazolás. Amíg Koman Vladimir az orosz bajnokságon belül oldotta meg a dolgot, és igazolt az FK Krasznodartól az Ural együtteséhez, addig a Premjer Liga sereghajtója, a Tom Tomszk egy évre szerződtette a Real Zaragozától távozó Pintér Ádámot.

A Napoli fiatal magyarja, Novothny Soma az idényt az olasz harmadosztályban szereplő Paganese csapatában tölti majd.

Rudolf Gergely (j.) Győrben folytatja Forrás: MTI/Vajda János

A hazai bajnokságban a legnagyobb fogás a a Győré és a Ferencvárosé. A bajnok ETO megszerezte három évre a Diósgyőrből távozó válogatott támadót, Rudolf Gergelyt, míg a Fradi hosszú tárgyalássorozat végén ugyancsak hároméves szerződést kötött David Mateosszal, a Real Madrid utánpótlás-válogatott védőjével.