Vágólapra másolva!
A román keret tagjai valamennyien egészségesek, de Victor Piturca szövetségi kapitány szerint még két-három poszton kérdéses, milyen kezdőcsapat fog pályára lépni pénteken a Magyarország elleni labdarúgó világbajnoki selejtezőn.

Csütörtöki sajtóértekezletén a szakvezető elmondta: Chiriches felépült. Marica 60-70 percet bír, de még nem biztos, hogy játszani fog. Torje is, aki nem sok játéklehetőséget kapott mostanában, nagyon jó formában van - tette hozzá.

"Elméletileg döntetlennel is megőrizzük az esélyeinket, hogy mi jussunk tovább a pótselejtezőre, azzal a feltétellel, hogy Törökország ellen nyerni fogunk. A mi célunk azonban a győzelem, meglátjuk, sikerül-e. Nem akarok arra gondolni, hogy esetleg döntetlennel végződik a mérkőzés" - jelentette ki a román szövetségi kapitány.

Razvan Rat hátvéd az újságírók előtt azt hangsúlyozta: a román játékosok maximálisan eltökéltek. "Mindenkit biztosíthatok, hogy a román válogatott mindent belead a holnapi meccsbe. Mi hiszünk a győzelemben és mindent megteszünk érte" - jelentette ki a West Ham United játékosa, aki újságírói felvetésre nem értett egyet azzal, hogy a pénteki mérkőzés a két nemzet politikai összecsapása lesz.

"Ez egy futballmeccs és nem több. Románia otthon játszik ötvenezer néző előtt, de ha nem játszunk jól, bajba kerülünk, Magyarországnak jó csapata van" - mondta a román játékos.

Sorin Cirtu edző, aki 1979 és 1983 között játszott a román válogatottban, egy csütörtöki sajtónyilatkozatában úgy vélekedett: büszkeségi kérdés is meccs, és megengedhetetlen, hogy az 50 ezer néző megalázva távozzon a stadionból.

A román és a magyar válogatott pénteken magyar szerint 20 órakor csap össze. A bukaresti mérkőzés meghatározó lesz a pótselejtezőt érő második hely megszerzése szempontjából. Magyarország jelenleg egy ponttal előzi meg Romániát a csoportban.