Vágólapra másolva!
Egervári Sándor szövetségi kapitány a románok elleni vereség után már bravúrnak tartaná a második hely megszerzését a selejtezőcsoportban. Az utolsó gól "mélyre tolta a csapatot".

"Nem tudtuk megvalósítani, amire készültünk, ehhez egy nagyon korai, súlyos egyéni hibából kapott gól kellett" - mondta az Origónak Egervári Bukarestben. "A románok megérdemelten nyertek, minden csapatrészben felülmúltak bennünket. Nem bontanám ki az okokat, hogy miért, talán korai is lenne tíz perccel a lefújás után. Jó néhány játékosom nem lépett még pályára ilyen hangulatban, a második félidőben kapott gól mélyre tolta a csapatomat."

"Lényegesen jobban játszott a román válogatott, mint Budapesten, ugyanazok a játékosok egy egészen más játékot játszottak hazai pályán."

"Guzmics három vagy négy meccsel rendelkezik, kényszerből állítottam a védelem közepére, mert elveszítettük Juhászt és Mészárost. Korcsmárt azért cseréltem le, mert kellett egy szervező, előre is játszani tudó játékos, Varga pedig megsérült" - mondta a meccsen történtekről a kapitány.

"Nagyon sajnálom, hogy a szurkolók is csalódottak. Nagyon fontos lenne kijavítanunk ezt a hibát - ha egyáltalán ki lehet - egy észtek elleni győzelemmel. Nehéz négy nap alatt felállni egy ilyen vereségből. Most már nagyon nagy bravúr kell, hogy esélyünk legyen a második helyre."

Arra az újságírói kérdésre, hogy a magyar válogatott az elmúlt három évben nem lépett előre, Egervári így válaszolt: "Ha tisztában lenne a magyar válogatott elmúlt három évben elért eredményeivel, akkor ezt a kérdést nem tette volna fel."