Társoldalunk:

Eleket lerúgták, Futács gólt lőtt a Puskásnak

2013.09.14. 18:38

A Diósgyőr kétgólos győzelmet aratott Székesfehérváron az újonc Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Puskás Akadémia FC - Diósgyőri VTK 0-2 (0-0)
Székesfehérvár, 300 néző, v.: Solymosi
Puskás Akadémia FC: Hajdúch - Tamás, Wague, Szekeres A., Farkas N. - Gallardo, Tóth B., Czvitkovics (Margitics, 70.), Polonkai (Molnár T., 79.), Lencse - Tischler (Zsolnai, 77.)
Diósgyőri VTK: Rados - Vági, Vadász, Kádár, Husic - Tisza (Bacsa, 72.), Abdouraman, Kostic (Gosztonyi, 56.), Elek Á. (Augusto, 33.), Barczi - Futács
gól: Futács (58.), Bacsa (88.)
piros lap: Wague (29.), Tamás (88.)
sárga lap: Tamás (25., 88.), Farkas N. (87.), illetve Abdouraman (71.)

Kiegyenlített, de alacsony színvonalú első félidőt láthatott közönség. A játék képén az sem változtatott, hogy Wague brutális szabálytalansága miatt - a szenvedő félt, Elek Ákost le is kellett cserélni - a hazaiak létszámhátrányba kerültek.

A folytatásban izgalmasabb lett a meccs, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, melyek közül a külföldről hazatért Futács használt ki egyet, megszerezve pályafutása első NB I-es meccsén az első gólját a magyar élvonalban. A felcsúti együttes tíz emberrel is elszántan küzdött az egyenlítésért, azonban helyzeteit nem tudta értékesíteni, és a hajrában egy újabb kiállítás, illetve bekapott gól megpecsételte a sorsát.