Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo három évvel meghosszabbította szerződését a Real Madridnál.

Mi folyik a Real Madridnál?

A spanyol klub a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a portugál klasszis vasárnap aláírta új szerződését a Bernabeu-stadionban.

A 28 éves Ronaldo 2018-ig érvényes megállapodást kötött a klubbal.

A Marca arról számol be, hogy a nyilvános szerződéskötéskor kiderült, Ronaldo már az előző szezon végén megegyezett szóban Florentino Pérez klubelnökkel.

"Soha nem gondoltam arra, hogy elhagyjam a Realt" - idézte a lap a korábban a Manchester Uniteddel hírbe hozott focistát.

A Daily Mail azt írja, az új megegyezés majdnem kétszer akkora fizetést biztosít Ronaldónak, mint amit a Tottenhamtől rekordösszegért megszerzett Gareth Bale kap (10 millió euró).

Ronaldo adózás utáni, bónuszok nélkül számított keresete 18 millió euró (5,4 milliárd forint) lesz évente, ezzel az angol lap szerint a legjobban fizetett focista lesz a világon, 1 millió euróval megelőzve a PSG-ben játszó Zlatan Ibrahimovicot.

A 2008-ban az év futballistájának választott Ronaldo 2009-ben került a Real Madridhoz a Manchester Unitedtől, akkoriban rekordot jelentő 94 millió euróért. Ezt a csúcsot döntötte meg két hete a királyi klub a walesi Gareth Bale megszerzésével, amikor is 100 millió eurót adott érte a Tottenhamnek.

Ronaldo a Realban 203 hivatalos mérkőzésen 203-szor volt eredményes, 2012-ben bajnok, 2011-ben pedig Király Kupa-győztes lett a gárdával.