Vágólapra másolva!
Nagy vihart kavart Angliában, amikor a korábbi élvonalbeli bíró, Mark Halsey a könyvében bevallotta, rendszeresen tartotta a kapcsolatot Alex Fergusonnal, a Manchester United tavasszal visszavonuló menedzserével.

Halsey 1999-től 2013-ig vezetett mérkőzéseket a Premier League-ben, és most megjelent Added Time (Hosszabbítás) című könyvében arról ír, időbe telt, mire kiváltotta Ferguson elismerését, de utána nagyon jó kapcsolatba kerültek.

"Egy dolgot azonban fontos tisztázni, lehet, hogy sokszor beszéltünk és gyakran SMS-eztünk egymással, de amikor átléptem az oldalvonalat, onnantól nem volt kivételezés. A játékosok és a menedzserek nem tisztelnek, ha a barátság alapján döntesz a pályán" - írta Halsey, aki egy esetet külön ki is emelt, amikor profitált a Fergusonnal való jó kapcsolatából.

Tavaly októberben sokáig témát adott az angol sajtónak, hogy Jon Obi Mikel, a Chelsea nigériai középpályása azzal vádolta meg Mark Clattenburg bírót, hogy rasszista megjegyzéseket tett rá.

Halsey úgy érezte, segítenie kell kollégájának, ezért beszélt Fergusonnal, hogy álljon ki Clattenburg mellett, és a menedzser így is tett, egy sajtótájékoztatón azt mondta, nem tudja elképzelni, hogy a bíró lemajmozta volna Mikelt, az ő mondatai pedig segítettek abban, hogy lenyugodjanak a kedélyek.

A Halsey könyvében leírt dolgok azonban ismét komoly vitákat gerjesztenek Angliában, főleg, hogy a Manchester Unitedet korábban is rengeteg támadás érte amiatt, hogy Ferguson a viselkedésével gyakran el tudta érni, hogy a bírókat olyan nyomás alá helyezze, ami aztán a pályán a nekik kedvező ítéletekben mutatkozott meg. Az angliai játékvezetőket tömörítő szervezet most arra figyelmeztette a bírókat, hogy kerüljék a kapcsolatot a csapatok edzőivel.