Vágólapra másolva!
A Pápa együttese 3-1-re nyert a Pécs vendégeként a labdarúgó-élvonal nyolcadik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A vendégek három vesztes találkozót követően szereztek újra három pontot, míg a Pécs ugyanennyi győztes találkozó után kapott ki.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
PMFC-Matias - Lombard Pápa Termál FC 1-3 (1-2)
Pécs, 2500 néző
v.: Vad II.
Pécs: Gőcze - Fodor, Balogh B. (Nagy J., 80.), Romic, Mohl - Márkvárt, Frőhlich (Grumic, 56.), Szatmári L., Horváth A., Uzoma (Wittrédi, 62.) - Pölöskey P.
Pápa: Szűcs L. - Tóth G., Mecinovic, Supic, Szabó O. - Quintero (Németh M., 90.), Rodenbücher, Sekour, Maksimovic (Dóczi, 73.), Orosz (Kenesei, 66.) - Griffiths
gól: Mohl (43., 11-esből), illetve Orosz (6.), Quintero (40., 65.)
sárga lap: Romic (38.), illetve Maksimovic (33.), Rodenbücher (43.), Mecinovic (66.), Szabó O. (80.)
piros lap: Supic (75.)

Története során még sohasem nyert Pécsen a Pápa labdarúgócsapata, amely a korábbi négy mérkőzésen négyszer is kikapott és a tizenegy kapott gól mellett mindössze kétszer volt eredményes.

Az NB I nyolcadik fordulójában megtörtét a jég, pedig a hazaiak négymérkőzéses veretlenségi, a vendégek három meccs óta tartó nyeretlenségi szériában voltak.

A 6. percben egy hosszú oldalra belőtt labdára orosz robbant be, és 8 méterről a jobb alsó sarokba bólintott (0-1).

A gól megadta az alaphangot, a Pécs ugyan próbálta ráerőltetni akaratát a vendégekre, de egy újabb ellenakció végén, a második valamire való pápai támadásból megszületett a második gól is. A 39. percben Orosz beadásáról ugyan Griffiths lemaradt, de a hosszú, jobb oldalon érkezett Quintero, aki olyan rosszul találta el a labdát, hogy az a földre pattanva vágódott a jobb sarokba (0-2).

A félidő végén Pölöskey harcolt ki egy büntetőt, Mohl lövésébe ugyan Szűcs beleért, de hárítani nem tudott (1-2).

A második félidőt hatalmas lendülettel kezdték a hazaiak, de Szűcs óriási bravúrokkal tartotta csapatát. A 66. percben aztán az újabb védelmi hibát Quintero kihasználta, fejesével már 3-1 volt a vendégek előnye.

A 74. percben még kapott egy esélyt a Pécs a felzárkózásra, Pölöskey kiharcolta a második büntetőt is csapatának - ráadásul Supic piros lapot kapott -, de a sértett végül a kaput sem találta el, labdája a léc fölött hagyta el a játékteret, így végül a Pápa megérdekelten nyert 3-1-re.