Vágólapra másolva!
Huszti Szabolcsról lemaradt a nyári átigazolási piac, de télen a Hannoverből igazi nagycsapatba igazolhat - mondta menedzsere, Filipovics Vladan, aki szerint Tőzsér Dániel és Guzmics Richárd is csapatot válthat. Gera Zoltán akár ott lehet a Hollandia elleni világbajnoki selejtezőn.

„Huszti Szabolcs azért nem került a nyáron egy igazi nagycsapathoz, mert komoly sérülés után az utána érdeklődők kivártak, felépül-e és hogyan fog játszani” – kezdte ügynöke, Filipovics Vladan a DigiSport Reggeli Start című adásában.

„Jól kezdett ismét focizni, s akkor már késő volt, hiába győzködtem a Hannover vezetőit, azt mondták, még a Manchester Unitednek sem adnák el most, mert ilyen képességű focistát az idő rövidsége miatt már nem találnak a helyére. Csalódtam kicsit, mert Szabinak jobb csapatban is lenne helye, a télen megpróbáljuk eladni, leginkább a Bundesligán belül, de más országot sem zárnék ki januárban” - mondta a menedzser.

Huszti a télen elhagyhatja a Hannovert Forrás: AFP/Philipp Guelland

Huszti válogatottba való visszatéréséről így nyilatkozott: „Ezt vele kell megbeszélni, ez egy necces téma. Nagyon örülnék, ha ismét játszana a nemzeti csapatban, és remélem, lesz is erre még lehetőség a jövőben. Van még néhány légiós egyébként, akik esetében meglep, hogy nincsenek a válogatottban: ilyen például Nikolics, neki biztos helye lehetne.”

Filipovics beszélt a hosszú sérüléséből visszatért Gera Zoltánról is: „Újra élvezi a focit: ha a következő fordulókban tudna játszani minimum egy vagy két Premier League-meccset, akkor visszatérhetne a válogatottba a hollandok elleni vb-selejtezőre.”

Gera talán a hollandok ellen visszatérhet Forrás: MTI/Nyikos Péter

„Tőzsér Dani mellőzésére magam sem tudom a választ: a Genoa nem számolt vele a felkészülés kezdetekor. Télen el kellene őt onnan mozdítani, játéklehetőségre van szüksége. Pintér Ádámot nem volt annyira nehéz eladni, csak korábban a Zaragoza túl sokat kért érte: nem rossz számára az orosz lehetőség, egy évre szól, rendszeresen játszhat, utána ismét szabadon igazolható, akár egy komolyabb csapatba. Guzmics Richárd alighanem januárig játszik csak itthon, Kovács István esetében a teljesítménye mutatja majd meg, meddig marad itthon, de szerintem jövő nyáron ő is külföldre kerül” - vázolta a transzferlehetőségeket.

Az utóbbi időben egyre több magyar válogatott focista tért haza külföldről, Filipovics erről a tendenciáról így vélekedett: „Vegyük Gyepes és Buzsáky példáját: hosszú sérülések után tértek vissza, jónak tartom, hogy ilyenkor hazatérjenek, újraépítsék magukat, s később akár ugródeszkaként használva a hazai élvonalat megint külföldre próbáljanak szerződni. Aki valamilyen okból nem jut állandó játéklehetőséghez külföldi klubjánál, az sokkal jobban teszi, ha átmenetileg visszatér folyamatosan focizni fél- vagy egy évre. Itt ugyanis ismerik őket, nem fogják két rossz meccs után kitenni a csapatból” - magyarázta a tendenciát a játékosmenedzser.

Plusz tartalmakért csatlakozz Facebook-oldalunkhoz!