Vágólapra másolva!
José Mourinho a rá jellemző módon válaszolt, amikor azért kritizálták, hogy Juan Matát nem nevezte a Fulham elleni bajnokira.

A meccs előtt és alatt a Sky Sports csatorna szakértői, a korábbi angol válogatott középpályás Jamie Redknapp, valamint a holland Európa-bajnok Ruud Gullit is támadták Mourinhót, aki a Fulham ellen kihagyta a tizennyolcas keretből az előző két szezonban a Chelsea legjobbjának választott Matát.

"Ha a múlt számítana, akkor senki nem kritizálna, mivel két bajnokságot nyertem, és nem kaptam ki bajnokin a Stamford Bridge-en. De a múlt az elmúlt. Csak a most számít, és ez alapján kell ítélkezni. Mata az Aston Villa és az Everton ellen is kezdő volt, és 35 percet kapott a Basel elleni BL-meccsen is. Szeretem, amikor a játékosaim bebizonyítják, hogy nincs igazam, és amikor ezt teszik, akkor boldog vagyok" - nyilatkozta Mourinho. Az edző azt is kifejtette, hogy Oscar alkalmasabbnak tűnik számára irányítónak, mint Mata, mert jobban kiveszi a részét a védekezésből.

A nagy egóval megáldott portugál nem felejtette el, hogy kritizálták Mata mellőzése miatt, és Gullitnak azt üzente, hogy nem lehet büszke arra, amit edzőként az elmúlt két évben elért, Redknappnek pedig azt, hogy a Chelsea edzőjét José Mourinhónak hívják, és nem Jamie Redknappnek.

A Chelsea kedden a Swindon Town ellen játszik a Ligakupában, és Mourinho azt ígérte, Mata kezdeni fog majd. A spanyol középpályást januárban lehet, hogy elengedi a Chelsea, kérőkben nincs is hiány, az Atlético Madrid, a PSG, a Tottenham és a Napoli is vinné.