Vágólapra másolva!
Détári Lajos közleményben kért bocsánatot amiatt, hogy nem volt ott a kedden megjelent önéletrajzi könyve bemutatóján. Azt írta, távolmaradására nincs mentség, de a sajtótájékoztatóra való induláskor olyan pánik lett rajta úrrá, amilyet még soha nem tapasztalt.

Döbbenetes megbénulás vezetett az irapuatói 0-6-hoz

"A pályán sosem tapasztaltam ilyesmit, a legnehezebb pillanatokban is igyekeztem feltalálni magam, de amikor kedd délelőtt a tükörbe néztem, megrémültem" - fogalmazott a korábbi 61-szeres válogatott focista. "Egyszerűen leblokkoltam attól, hogy mi vár rám. Olyan pánik lett úrrá rajtam, amilyet korábban soha nem éreztem."

Miután minden érintettől bocsánatot kért, Détári azzal magyarázta reakcióját, hogy a könyvben tett kitárulkozásával olyat tett, amit még soha. A bemutató napján, az indulás előtti percekben aztán rádöbbent, hogy más négyszemközt, és megint más többtucatnyi érdeklődő előtt magáról beszélni. "Tisztában vagyok azzal, hogy a helyszínen megjelent kisebbik lányommal az élen sokaknak csalódást okoztam, de egyszerűen képtelen voltam kilépni az ajtón. Sajnálom!"

A hétszeres világválogatott azt írta, ha valaki a kezébe veszi a könyvet, kiderülhet számára, hogy élete során akadtak olyan döntések, amelyeket hirtelen, mások számára érthetetlen módon hozott meg. "Sajnos vagy nem sajnos, ilyen vagyok. Ilyen voltam, és most már ilyen is maradok. De amit tettem, azért mindig vállaltam a felelősséget, és ez most sincs másként."

A "Détári az utolsó magyar világsztár" című könyv bemutatóján kedden húsz percig vártak a volt focistára, végül nélküle tartották meg a sajtótájékoztatót.