Vágólapra másolva!
George F. Hemingway eddig is radikális lépéseket tett a kulturált szórakozás érdekében, de úgy érzi, az új stadionok magukkal hozzák majd a változásokat is. A Budapest Honvéd tulajdonosa erről a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt.

A Budapest Honvéd úgy értesült, hogy a kormány második létesítményfejlesztési programjában a Bozsik-stadion is benne van. George F. Hemingway, a klub tulajdonosa 2006-2007-ben egymilliárd forintot költött a régi létesítmény felújítására, de ha valóban kedvező döntés születik a kormányzat részéről, akkor körülbelül ötmilliárd forintból vadonatúj aréna épül.

"A kormány stadionépítési programjának részleteit még nem tudjuk, ezt a megfelelő kormánybiztos irányítja, addig részleteket nem tudok mondani, amíg a kormánybiztos nem tájékoztat minket, de ők tisztában vannak vele, hogy mennyibe kerül egy ilyen stadion felépítése" - mondta el Hemingway a Sport TV Mai helyzet című műsorában arra kérdésre, hogy ebből a pénzből mennyi lenne állami támogatás.

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa Fotó: Szabó Pál

A tulajdonos szeme előtt a multifunkcionális amerikai példák lebegnek, ahol évente 250-280 rendezvényt is rendeznek. Azt reméli, hogy a nemzetközi trendekhez igazodva egy ilyen létesítmény 30-100 százalékkal növeli a nézőszámot.

"Ha a nézőtér fedett, a pálya fűtött, és jó menedzsment van, akkor bármikor, bármilyen rendezvényt meg lehet tartani. Sportrendezvényektől kezdve, tánc- és zenerendezvényen keresztül a hittérítő gyűlésekig bármit meg lehet rendezni, egészen az operáig" - mondta.

Hemingway radikális lépéseket tesz a kulturált szórakozás érdekében. "Mi addig megoldjuk ezt a problémát, én nem akarok új stadiont építeni a vandáloknak. Olyan embereket fogunk oda beengedni, akik tudják, hogy kultúrhelyen vannak, és mint kulturált magyar emberek viselkednek. A legfontosabb, hogy a szurkolók érezzék azt, hogy ez az otthonuk, mert az otthonát az ember nem teszi tönkre."

Hemingway azt gondolja, hogy akkor lesz nyugalom a magyar pályákon, és akkor lesznek tele a lelátók, ha minden mérkőzésre és stadionba csak olyan emberek mehetnek be, akik nem hoznak szégyent a nemzetre.

"Remélem, ez hamarosan így lesz. Úgy látom, a stadionok magukkal hozzák majd a változásokat" - vélekedik a Honvéd tulajdonosa, aki a játékkal majd akkor lesz elégedett, ha a tabellán 15 csapat lesz a Honvéd mögött, a klub pedig nyereségesen üzemel.

Hemingway elismerte, egy igazi befejező csatár szerződtetésén még dolgoznak, ami egybecsenghet a sajtóban megjelent hírekkel, hogy a bolgár válogatott, Valerij Bozsinov érkezhet a piros-feketékhez.